2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Belföld

Fidesz: Mesterházy hallgatása többet mond minden szónál

Két napja hallgat az MSZP elnöke a párt egyik vezetőjének állítólagos kétes vagyonosodásáról. Mesterházy Attilát a Fidesz kommunikációs igazgatója után a nagyobbik kormánypárt szóvivője is arra szólította fel, hogy indítson belső vizsgálatot, és ha igaz a Magyar Nemzet értesülése, akkor nevezze meg az illetőt. Az MSZP elnökségi tagja szerint még a belső vizsgálat felvetése is sértő.

„Én voltam ennek a pártnak az elnöke. Sok helyről vándorolt oda a pénz, Európából nem nagyon. Ahonnan meg vándorolt, azt meg jobb, ha nem tudjuk.” Ezt mondta az MSZP finanszírozásáról tavaly ősszel Gyurcsány Ferenc egy budapesti pódiumbeszélgetésen. És ezt a kijelentést idézte fel a Fidesz szóvivője a Magyar Nemzet értesülésével összefüggésben. A lap azt írta szombati számában, hogy egy vezető szocialista politikus hatalmas, de bizonytalan eredetű vagyonra tett szert, amelyet évek óta külföldi bankszámlán rejteget. A Fidesz kommunikációs igazgatója, Kocsis Máté már a cikk megjelenésének napján belső vizsgálat elrendelésére szólította fel Mesterházy Attilát, amire a szocialista pártelnök azóta sem reagált.

Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő szerint Gyurcsány Ferencnek méltó utódja van az MSZP élén. „Mesterházy Attila hallgatása többet mond minden szónál, nemcsak a szereplők és a program, de a korrupciós érdekek sem változtak semmit a baloldalon. A Gyurcsány-koalíció követte el minden idők legkorruptabb kormányzását.”


Az MSZP elnökségi tagja szerint nincs ügy. „A Magyar Szocialista Párt nem dől be ilyen ócska trükköknek. Minden konkrétumot nélkülöző, ordas, a levegőbe gyanúsítgató kérdésre méltatlan lenne válaszolni” – reagált a tőle megszokott stílusban Szanyi Tibor.

A Magyar Nemzet úgy tudja, az érintett vezető szocialista politikus országgyűlési képviselő lehet, akinek a vagyonnyilatkozatával a külföldön rejtegetett összeg feltehetően nincs összhangban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Megállapodás született az Egyesült Államok és Niger között az afrikai országban állomásozó amerikai katonák kivonásáról - közölte az ügyet ismerő forrás a Reuters hírügynökséggel pénteken, miután Kurt Campbell amerikai külügyminiszter-helyettes a nigeri vezetéssel tárgyalt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Annak ellenére, hogy a Kutyapárt megnyerte az előválasztást a Hegyvidéken, Gyurcsányék ráindítják a jelöltjüket. A Kutyapárt szerint a DK, a DK szerint a pedig Kutyapárt az akadálya annak, hogy legyőzzék a Fideszt a XII. kerületben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!