2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Orbán Viktor: Demokráciánkat a keresztény szabadság szellemében rendeztük be

Orbán Viktor miniszterelnök beszéde a Fidesz XXVIII. kongresszusán.

  • Orbán Viktor: Demokráciánkat a keresztény szabadság szellemében rendeztük be

 

Újraválasztották Orbán Viktor miniszterelnököt a Fidesz elnökévé vasárnap a kormánypárt 28., tisztújító kongresszusán, Budapesten. A kormányfőt 1406 szavazattal választották meg a küldöttek pártelnöknek.

A kormányfő beszédében elmondta, a támogatás és a szeretet, amit évtizedek óta kap mélyen megérinti. 

Ez nem marad viszonzatlan - tette hozzá. 

A Fidesz-kongresszus résztvevőit bajtársaknak nevezte, mint fogalmazott,

egy vérből valók vagyunk. 

A miniszterelnök szerint a bajtársiasság azt jelenti, hogy akkor is lojális vagyok, ha te tévedsz. 

Kiemelte, az elmúlt harminc évben mindig minden nehézségből ki tudott lábalni a Fidesz és ezért van most van, a liberális baloldal pedig ezért van lenn.

Amíg a belföldi ellenlábasok fogynak, addig a bajtársiasság abroncsai tartják össze a szövetséget

Ronald Reagan ezt nevezte a 11. parancsolatnak

- tette hozzá. 

Orbán Viktor szerint ez a 11. parancsolat egyre fontosabb lesz a politikában, hiszen egyre fontosabb lesz a politikai ellenfelek támadása helyett a bajtársiasság a közösségben. 

A miniszterelnök közlése szerint nagyon jól halad a Fidesz generációs megújulása. 

Közösségünk rendezett életét, a józan ész, a belátás és ambíciók egyensúlya biztosítja, amit elnökként fenntartani a legfontosabb

- emelte ki.

Orbán Viktor hozzátette:

bölcs, bátor, igazságos és mértéktartó közösségre van szükségünk.

A pártelnök megígérte, hogy a kormányzati munka ellenére a jövőben is meg fog felelni a pártelnöki és a miniszterelnöki kötelességeinek is. 

A legfontosabb szabály a Fideszben, hogy nem pozíciót, hanem munkát osztanak, főként nem hatalmat

- folytatta a kormányfő. 

Kiemelte,

most jön a java, bár ami eddig történt az sem volt kismiska, az igazán dolgok most következnek.

Orbán Viktor elmondta, 30 éves munkával sikerült létrehozni egy egy új és valódi államelméleti modellt, egy kereszténydemokrata államot. 

A mi programunk: demokrácia igen, liberalizmus nem, ide két rendszerváltással jutottunk el. 

az 1990 es liberális rendszerváltás után jött 20 zavaros év. 

A 2010-es második, nemzeti rendszerváltás iránya is előrefelé mutatott, sőt értelmet adott az első rendszerváltásnak. A 2011-es új alaptörvényt pedig a Fidesz történet egyik csúcspontjának nevezte. 

Ezt a második rendszerváltást nevezhetjük keresztény rendszerváltásnak is, mert a liberális szabadság helyett a keresztény szabadság szellemében rendeztük be. 

- tette hozzá.

Sorolta, 

világpolgárság helyett hazafiak, internacionalizmus helyett hazaszeretet, azonos neműek kapcsolatának propagálása helyett házasság és család, drogliberalizáció helyett gyermekeink védelme, migráció helyett határaink védelme, multikulturális zagyvalék helyett keresztény kultúra, erőszak és terror helyett rendezettség és biztonság, december 5-i nemzetárulás helyett nemzetegyesítés. 

A kormányfő szólt arról is, hogy Európában egyre többen utasítják el a brüsszeli birodalmat.

Nem vagyunk többé hajlandóak finanszírozni a Soros-féle álcivil szervezetek garmadáját

- emelte ki. Szerinte megegyezésre kell jutni Európa két fele között a magyar és a közép-európai érdekek mentén. 

Felhvívta a figyelmet arra, hogy 

a washingtoni és a brüsszeli liberális elit beépült az államrendszer különféle szintjeibe, ami nagyon veszélyes.

Helyesnek nevezte, hogy a Soros.-megbízott Timmermans alól sikerült kirántani a bizottsági széket. 

Orbán Viktor a migrációról szólva üzent az olasz kormányak és Conte miniszterelnöknek

ha kell készséggel átvesszük az olasz államhatár egyes szakaszainak védelmét és vállaljuk jelentős számű migráns hazaszállítását Olaszországból oda, ahonnan jöttek. 

Megjegyezte, hogy még mindig a politika porondján vannak "a december 5-i nemzetárulók", akik 2006-ban lovas rohamot vezényeltek, véresre verték a fideszes Révész Máriuszt, az országot gazdasági összeomlásba vitték, az embereket devizahitel-csapdába csalták. "Nem is tudják, milyen szerencséjük van a magyar néppel" - tette hozzá.

Az elkövetkező évtized feladatairól szólva a kormányfő kijelentette: a Fidesz lesz az a párt, amelyik elmondhatja magáról, hogy felszámolta a szegénységet Magyarországon. A másik nagy munkának a cigányság helyzetének rendezését nevezte.

Az októberi önkormányzati választásról a pártelnök azt mondta: az ellenzéki oldalon történt néhány dolog a parlamenti választás óta, "egy Gyurcsányból két Gyurcsány lett, az egyik idehaza, a másik Brüsszelben gáncsolja a magyarok ügyét".

"Egy ideig úgy tűnhetett, az ellenzék elásta a belső harcok csatabárdját, az elmúlt két nap óta azonban a vak is látja: valójában inkább egymást ásnák el, azt is mondhatnánk, a jó zuglói szocialista párját ritkítja"- mondta.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy sokak szerint szerencsés a csillagállás, "nagy győzelmet arathatunk", de semmit sem szabad a szerencsére bízni. Megjegyezte: "a kommunisták mind ott lesznek, legyünk ott mi is".

Szegedre kitérve úgy fogalmazott: "nem értjük, miért akarnak kimaradni a fejlődésből, miért akarnak migránsvárossá válni". "Mert illúzióink ne legyenek: amikor a betelepítési kvótát ismét megvétózzuk, akkor majd ők a nagyvárosokkal akarnak megállapodni" - mondta, hozzáfűzve: ha Szeged baloldali kézen marad, az első számú betelepítési célpont lesz. Ha a szegediek tényleg ezt akarják, egyszerűbb lenne Frans Timmermanst felkérni polgármesternek - mondta.

A miniszterelnök teljes beszédét itt olvashatják: 

https://www.kormany.hu/hu/a-miniszterelnok/beszedek-publikaciok-interjuk/orban-viktor-beszede-a-fidesz-magyar-polgari-szovetseg-xxviii-kongresszusan

Hír TV, MTI, kormany.hu 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!