2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Történelem a Maros sodrásában 03:00

Belföld

Határozati javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé Ukrajna EU-csatlakozásáról a Fidesz

Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője leszögezte: ellenzik, hogy Ukrajna megkezdje az uniós csatlakozási tárgyalásokat – írja a Magyar Nemzet.

  • Határozati javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé Ukrajna EU-csatlakozásáról a Fidesz

Ellenezzük, hogy Ukrajna megkezdje az uniós csatlakozási tárgyalásokat, ezzel összefüggésben határozatot terjesztettünk a parlament elé – közölte Kocsis Máté a közösségi oldalán. A Fidesz frakcióvezetője leszögezte, hogy az Európai Bizottság nem mérhet kettős mércével. Mint mondta, a tagjelölteknek eddig is minden egyes kritériumot teljesíteniük kellett, most sem lehet kivételezni aktuálpolitikai és ideológiai szempontok miatt.

Olyan nincs, hogy Ukrajna beelőzze a csatlakozásra váró észak-balkáni országokat. Ráadásul úgy, hogy még a tárgyalások megkezdéséhez szükséges feltételeket sem teljesítette – elég csak a kisebbségek helyzetére és nyelvhasználatára gondolni

– rögzítette Kocsis Máté.

Jelezte: nem tisztázott, hogy az ukrán tagság milyen hatással lenne például az unió költségvetésére, a kohéziós- és agrárpolitikájára. A frakcióvezető kiemelte, hogy ezt a kérdéskört nulladik lépésként meg kell vitatnia a tagállamok vezetőinek. – Az ügyben konszenzusra lenne szükség, de ez ma hiányzik. Nem lehet felelősségteljes döntést hozni a csatlakozási tárgyalások megkezdéséről, ezért arra kérjük a kormányt, hogy a fenti álláspontot képviselje az Európai Tanácsban és az Európai Unió intézményeiben – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!