2023. 09. 22. Péntek Móric napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Fidesz és Néppárt: „ezt már nem lehetett halogatni”

A felfüggesztés egy reális opció, ami bár egy halogatás, de jelzés azok részéről, akik szeretnék, ha a Fidesz kijjebb kerülne a Néppártból – vélik a Lapzárta vendégei.

  • Fidesz és Néppárt: „ezt már nem lehetett halogatni”

„Nem volt teljesen biztos, hogy ki fog menni, attól függ, hogy neki ott milyen tere lesz megnyilvánulni, mennyi lehetőséget adnak neki, hogy kifejtse az érveit. A kommunikáció megoldható úgyis is felek között, hogy személyesen nincsen ott Orbán Viktor. De ha kapott egy olyan lehetőséget, hogy meggyőző erejével beszéljen ezen a fórumon, akkor mindenképp érdemes ott lennie. Én örülök neki, és nagyon kíváncsi vagyok, évek óta beszélünk a Fidesz és a Néppárt viszonyáron, holnap már okosabbak leszünk, hogy hogyan alakul ez a viharos viszony” – mondta a Hír TV-ben Kacsoh Dániel, a Magyar Hírlap szerkesztője.

„Ha egy fogadóirodában lennék, akkor lehetne fogadni, hogy kizárják-e a Fideszt, vagy nem. Ismerve a teszetoszaságát a Néppártnak és az uniós bürokráciának, egy felfüggesztésre tennék javaslatot: a Néppártnak sem mindegy, hogy a Fidesz a tagja marad, vagy sem. Elemezők úgy vélik, hogy így is úgy is hasadás lesz” – vélte Szakonyi Péter, a napi.hu szerkesztője.

Orbán Viktor is ott lesz a Néppárt holnapi ülésén, ahol többek között a Fidesz tagságáról szavaznak majd – erről ír a Népszava. Állítólag több tagpárt is jelezte, hogy nem elég Orbán Viktor korábbi bocsánatkérése, ezért ragaszkodnak a szavazás megtartásához. A lap forrásai szerint a Fidesz felfüggesztését, illetve kizárását kezdeményező pártok számára bonyolult helyzet állna elő, ha a szavazás eredménye az lenne, hogy a Fidesz a Néppárt tagja marad. Vannak még ingadozó tagszervezetek, melyek a német kereszténydemokraták döntésére várnak, mielőtt elhatározzák, támogatják-e a magyarok szankcionálását.

A teljes műsor:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kétélű fegyver lenne a banki különadók kiterjesztése

Kétélű fegyver lenne a banki különadók kiterjesztése

Varga Mihály pénzügyminiszter Egerben, a Közgazdász-vándorgyűlésen arról beszélt csütörtökön, hogy a kormány mérlegeli a további adófrontok nyitásának lehetőségét, miután a bankok profitja jelentősen emelkedett az elmúlt egy évben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!