2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Fidesz: Bürokratikus Újpesten az idősek ellátása

Bürokratikus Újpesten a 70 év felettiek ellátása - állítja a Fidesz kerületi szervezete. Újpest balliberális vezetése ugyanis az internetet vagy a személyes megkeresést javasolja azoknak a 70 év feletti kerületi lakosoknak, akiknek segítségükre van szükségük az alapvető élelmiszer bevásárlására, vagy a gyógyszerek kiváltására. A Hír Tv által megkérdezett idős nő is az mondta, kivitelezhetetlen ez, egyszerűbb volna a telefonos bejelentés.

  • Fidesz: Bürokratikus Újpesten az idősek ellátása

Újpesten a kerület balliberális vezetése azt ígéri, hogy az alapvető élelmiszereket és gyógyszereket eljuttatják a 70 év felettiekhez, ha ők otthon maradnak. A polgármesteri hivatal honlapjáról erre rendszeresítettek egy kérelmet is. Ezt letöltve, kitöltve és személyesen vagy e-mailben visszaküldve az idős jelezheti hogy élni szeretne a lehetőséggel. A Hír Tv által megkérdezett nyugdíjas ezt kivitelezhetetlennek tartja.

"Úgy érzem, hogy nem mindenkinek van internetje, nincs internet hozzáférése, mert egy korosztály, bizonyos korosztály már nem igényli, hogy internetje legyen. A legfontosabb az idősek számára, hogy telefonon utolérje a családja."

- mondta el Hegedűs Márta, újpesti nyugdíjas.

Hegedűs Márta szerint az sem járható út, hogy személyesen menjen be a nyomtatványért az önkormányzathoz.

"Tudomásom szerint nem szabad kimenni a lakásból, 65 év felett nem szabad, hogy elhagyjuk a lakást. Hisz' a 65 év felettiek a legveszélyeztetettebb korosztály. Hát akkor hogy menjen be az önkormányzathoz, hogy töltse ki, akkor vigye vissza, akkor utcára megy ki végül is, ugyanúgy emberek közé és viszi a vírust, a fertőzést tovább."

- tudtuk meg Hegedűs Márta, újpesti nyugdíjastól.

A hír Tv megkeresésére az újpesti önkormányzat az eljárást azzal magyarázta, hogy az idősek rokonai, szomszédai vagy a lépcsőházuk gondnoka is ki tudja tölteni a nyomtatványt.

A kerület fideszes önkormányzati képviselője szerint azonban ez így is kevés

"Az lenne a megoldás, hogy mondjuk egy telefon keresztül betelefonál egy illető, egy nyugdíjas, vagy akinek erre a felajánlásra, lehetőségre, csomagra szüksége van, kimegy oda az újpesti önkormányzatnak a munkatársa, ott aláírat vele egy nem több, két mondatot: neve, születési dátum és a lakcím, ezeket fölveszi, és akkor onnantól kezdve már működhet a rendszer."

- jegyezte meg Ozsváth Kálmán, a Újpest fideszes önkormányzati képviselője.

Újpest Momentumos polgármestere azt közölte a Hír TV-vel, hogy az önkormányzat honlapján feltüntetett telefonszámon is lehetőség van a segítségkérésére. Azonban ezt csak több kattintás után lehet megtalálni az oldalon. Déri Tibor arra viszont nem tért ki, hogy ezt a számot az egyedülálló idős ezt hogyan tudja meg, ha nincs informatikai hozzáférése.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!