2020. augusztus 13.,
csütörtök, Ipoly napja

Az ellenzék csak kampányolni akart az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságban

MTI

2019. május 24., péntek 13:55

Az ellenzék csak kampányolni akart az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában - mondta Halász János, a Fidesz frakciószóvivője pénteken Budapesten.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ellenzéki tagjai a Strache-ügyet vitatták volna meg, de az ülés határozatképtelen volt.

Halász János, aki a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke is, úgy értékelte, a testület ellenzéki elnöke a saját kampánycéljaira akarta használni a bizottságot, a pénteki ülés csak az ellenzék kampánycéljait szolgálta volna.

Egy kampánylufi volt az egész, amit ma megpróbáltak felereszteni - fogalmazott Halász János. Kijelentette: a nemzetbiztonsági bizottságot és a szolgálatokat nem lehet kampánycélokra használni. Ezt eddig sem engedték, és ezután sem fogják - rögzítette Halász János.

A kormánypártok ezért nem vettek részt a pénteki ülésen, képviselőik nem asszisztálnak az ellenzék kampánycéljaihoz - rögzítette.

Kérdésre azt mondta, hogy alapvetően szocialisták üzleteltek Pecinával, a Magyar Szocialista Párt adta el az osztrák üzletember érdekeltségeinek a Népszabadság szocialista tulajdonban lévő üzletrészét, illetve a Gyurcsány-kormány idején az ő segítségével játszották át a MOL 25 százalékát. Ha valamit vizsgáltatni akarnak, legyen ez - rögzítette a frakciószóvivő.

Halász János további felvetésre az Avaaz pénteki tüntetéséről azt mondta: jóhiszemű embereket csapnak be és vernek át. A tüntetéssorozat mögött egész Európában az az Avaaz áll, amely migránspárti szervezetként tevékenykedik - tette hozzá.

MTI