2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Fidesz: Az ellenzék balhét akar csinálni

Balhét akar csinálni az ellenzék a hétvégén - így reagált a Fidesz a Párbeszéd demonstrációs felhívására. Az ellenzéki kispárt képviselője jelentette be, hogy vasárnapra tüntetést szerveznek Budapestre a gyöngyöspatai romák érdekében. A Fidesz szerint azonban az ellenzéket nem a cigányok sorsa érdekli, hanem az, hogy Brüsszelben vádaskodhassanak Magyarországgal ellen.

  • Fidesz: Az ellenzék balhét akar csinálni

Jogtalanságnak tartja az ellenzék azt a kormányzati álláspontot, amely szerint nem pénzt adnának a szegregációt elszenvedett gyöngyöspatai romáknak, hanem képzéssel kárpótolnák őket. Ezért a Párbeszéd a helyi romákkal együtt vasárnap tüntetést szervez Budapestre.

"Szembe fogunk menni azzal a gyűlöletkeltő propagandával, azzal az új aljas, félelmekre építő fideszes kampánnyal, amit most éppen gyöngyöspatai cigány gyerekek és általában a magyar cigányság ellen kezdett meg Orbán Viktor és a Fidesz, elárulva egyébként azokat a magyar cigányokat is, akik rájuk szavaztak még a tavalyelőtti országgyűlési választáson"

- mondta Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője. 

A miniszterelnöki megbízott szerint a Párbeszéd nem a cigányok érdekeit nézni, hiszen nem hallgatták meg a gyöngyöspatai romák többségének a véleményét.

"A végső cél az az, amit most látunk, hogy balhét lehessen csinálni, Magyarországot meg lehessen vádolni szegregációval, rasszizmussal, Magyarország kormányát és Magyarországot fel lehessen jelenteni megint Brüsszelben és Strasbourgban, a vádlottak padjára lehessen ültetni és kicsikarni valamilyen uniós büntető eljárást az országgal szemben"

- fogalmazott a miniszterelnöki megbízott, Horváth László. 

Horvát László hozzátette: az ellenzék balhézását támasztja alá az is, hogy korábbi egy petíciót is elindítottak Gyöngyöspatán, de azt még még azok a cigány családok sem írták alá, akik érintettek voltak a perben.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!