2021. július 23.,
péntek, Lenke napja

Fidesz: Amikor a baloldal hatalmon volt, leépítette az állami egészségügyet

MTI

2021. május 12., szerda 15:28

Amikor a baloldal hatalmon volt, leépítette az állami egészségügyet, valamint több ezer orvost és ápolót üldözött külföldre vagy kényszerített pályaelhagyásra - reagált a Fidesz szerdán a szocialista Bangóné Borbély Ildikó várólistákról tartott sajtótájékoztatójára.

A nagyobbik kormánypárt közleményében úgy fogalmaztak: a baloldal megalázóan alacsony bérekért dolgoztatta az ápolókat és az orvosokat, a válság árát is velük fizettették meg, mikor elvettek tőlük egyhavi fizetést.

A Fidesz-KDNP ezzel szemben megbecsüli az egészségügyi dolgozókat anyagilag is, az ápolók fizetése csaknem a háromszorosára emelkedik és az orvosok esetében is jelentős béremelés valósul meg - hangsúlyozták.

Hozzátették: az egészségügyi dolgozók példa értékűen helyt álltak pandémia idején is, a magyar egészségügy a koronavírus-járvány okozta terhelés alatt sem ingott meg, miközben számos nyugati ország ellátórendszere megroppant a vírus okozta nyomástól.

A szocialista Bangóné Borbély Ildikó szerdai online sajtótájékoztatóján arról beszélt: a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett ütemezett, halasztható műtétek leállása miatt rendkívül hosszú várólisták alakultak ki.

 

Fotó: magyarnemzet.hu

MTI