2022. 05. 20. Péntek Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Fidesz: Amikor a baloldal hatalmon volt, leépítette az állami egészségügyet

Amikor a baloldal hatalmon volt, leépítette az állami egészségügyet, valamint több ezer orvost és ápolót üldözött külföldre vagy kényszerített pályaelhagyásra - reagált a Fidesz szerdán a szocialista Bangóné Borbély Ildikó várólistákról tartott sajtótájékoztatójára.

A nagyobbik kormánypárt közleményében úgy fogalmaztak: a baloldal megalázóan alacsony bérekért dolgoztatta az ápolókat és az orvosokat, a válság árát is velük fizettették meg, mikor elvettek tőlük egyhavi fizetést.

A Fidesz-KDNP ezzel szemben megbecsüli az egészségügyi dolgozókat anyagilag is, az ápolók fizetése csaknem a háromszorosára emelkedik és az orvosok esetében is jelentős béremelés valósul meg - hangsúlyozták.

Hozzátették: az egészségügyi dolgozók példa értékűen helyt álltak pandémia idején is, a magyar egészségügy a koronavírus-járvány okozta terhelés alatt sem ingott meg, miközben számos nyugati ország ellátórendszere megroppant a vírus okozta nyomástól.

A szocialista Bangóné Borbély Ildikó szerdai online sajtótájékoztatóján arról beszélt: a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett ütemezett, halasztható műtétek leállása miatt rendkívül hosszú várólisták alakultak ki.

 

Fotó: magyarnemzet.hu

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!