2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Belföld

Fidesz: A baloldal korábban tudatos faluromboló politikát folytatott

  • Fidesz: A baloldal korábban tudatos faluromboló politikát folytatott

"Amikor a baloldal volt kormányon akkor tudatosan faluromboló politikát folytatott" – ezt a Fidesz szóvivője jelentette ki.

Horváth László emlékeztetett, hogy a baloldal óvodákat, iskolákat vasútvonalakat számolt fel és végzetesen eladósították a kisebb településeket.

A szóvivő szerint az is elhangzott már a baloldal részéről, hogy a falu egy elavult, idejétmúlt településforma.

HírTV

 

Gyopáros Alpár: A kistelepüléseken élők számíthatnak a kormányra

A kistelepüléseken élők számíthatnak a kormányra, amely továbbra is kiemelt figyelmet fordít a vidék fejlesztésére - mondta vasárnapi videoüzenetében a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Gyopáros Alpár a kormány közösségi oldalára feltöltött videóban a vidékfejlesztés zászlóshajójának nevezte a Magyar falu programot.

Hozzátette: a kistelepülések fejlesztésére eddig több mint 600 milliárd forint jutott, és a 2022-es költségvetésben is nagy hangsúlyt kap a vidéki Magyarország megerősítése. A falusi útalap 1500 kilométer út felújítását biztosítja, 70 milliárd forintból újulhatnak meg óvodák, iskolák, kultúrházak, orvosi rendelők, faluházak, bővül a falu- és tanyagondnoki szolgáltatás, folytatódik a boltok megmentését segítő program, és fokozott támogatásra számíthatnak a legkisebb falusi vállalkozások is - sorolta.

A kormánybiztos közölte, hogy a falusi csok (családi otthonteremtési kedvezmény) 2022 nyaráig biztosan fennmarad.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!