2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Ferenc pápa találkozója fiatalokkal a Papp László Budapest Sportarénában

Ferenc pápa szombat délután a Papp László Budapest Sportarénában fiatalokkal találkozott. A katolikus egyházfőt telt ház fogadta. A HírTV stúdiójában vendégünk volt Kozma Imre atya, a helyszínen pedig kapcsoltuk tudósítónkat, Kiss Lillát.

  • Ferenc pápa találkozója fiatalokkal a Papp László Budapest Sportarénában

Háromnapos apostoli látogatásának második napján Ferenc pápa a Papp László Sportarénába is ellátogatott, hogy fiatalokkal találkozzon. A csordulásig megtelt Arénában fellépett többek közt Rúzsa Magdi is és bemutatták a pápalátogatás hivatalos dalát is.

@hirtv_official Ferenc pápa hamarosan köszönti a fiatalokat a Papp László Budapest Sportarénában!🤩#pápa #francesco #nekedbelegyen #tv #foryou #budapest ♬ eredeti hang - HírTV

A Papp László Sportarénát tizenegyezer magyar fiatal töltötte meg, határon innen és túlról, hogy találkozzon Ferenc pápával.

Így érkezett meg a Szentatya a fiatalokhoz a Papp László-arénában: 

Az Aréna színpadán Rúzsa Magdi egy külön számot adott elő Domine címmel.

Bemutatták a pápalátogatás hivatalos dalát is, amit Dolhai Attila, Nagy Bogi, Dánielfy Gergő, Szőcs Reni és Szandi énekelt. Az összes szereplő örömmel vállalta a felkérést, hogy előadják a Camino, Krisztus a jövőnk című dalt.

A Szentatyát a püspöki konferencia ifjúsági referense, Palánki Ferenc köszöntötte. Ezután Ferenc pápa egy Puskás Ferenc aláírásával ellátott labdát, egy Rubik-kockát, majd egy üveg Tokaji asszút kapott.

Ilyen ajándékokat kapott a Szentatya:

@hirtv_official 🥳Meglepétésekkel és egy fantasztikus tánccal lepték meg Ferenc pápát. #pápa #francesco #foryou #budapest #latogatas #fiatalok #arena ♬ eredeti hang - HírTV

Jézus nem prédikál hanem utat nyit, mindannyiunkkal együtt, Jézus velünk jár mindenkivel. Nem azt akarja, hogy a tanítványai a leckét ismétlő iskolások legyenek, hanem szabad és úton lévő fiatalok. Egy olyan Isten társai, akik meghallgatja a szükségleteiket és odafigyel álmaikra

- mondta az egyházfő.

Ezek mellett Ferenc pápa kitért arra, hogy ne virtuális világban éljenek a fiatalok, ne használják sokat például a mobiltelefonokat.

Kiemelte: 

a fiatalság merjen élni és cselekedni, ugyanis – üzente magyarul –

aki mer, az nyer!

Senki se képes arra, amire csak ti vagytok képesek, segítsük egymásnak elhinni, hogy szeretnek. És, hogy nagy dolgokra vagyunk teremtve. Imádkozzunk ezért. Bátorítsuk egymást ebben. És ne feledkezzetek meg arról, hogy imádkozzatok, értem is

- szólt a fiatalokhoz. 

Ferenc pápa beszéde a fiatalok előtt: 

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!