2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Fényárban úszott az egész ország

2016. augusztus 21., vasárnap 07:53, frissítve: vasárnap 10:28

Százezrek nézték idén is a tűzijátékot augusztus 20-án. Az államalapítás ünnepén országszerte színes programok várták az érdeklődőket.

Rendőri felvezetés mellett rajzottak ki az Országos Mentőszolgálat autói a Markó utcai központból, a szolgálat 36 egysége teljesített szolgálatot a budapesti tűzijáték idején. A tíz évvel ezelőtti tragikus eseményekhez képest pontosították a mentési tervet és néhány egységgel többet állítottak be.

A legelszántabbak már délután 4-kor megérkeztek a Duna-partra, hogy a legjobb helyről nézhessék a tűzijátékot. A legjobban azok jártak, akik a Margit híd és a Lánchíd között álltak meg a rakparton. A budapesti látványosság a hagyományokhoz híven 21 órakor kezdődött, a 25 perces tűzijátékot idén az István, a király rockopera legismertebb betétdalai kísérték. 21 ezer rakétát használtak fel, amelyeket a Lánchídról, a Citadelláról, a Dunáról és egy új helyszínről, az Erzsébet híd északi járdájáról lőtték fel. A fővárosi látványosság 140 millió forintba került.

Színes programok várták az érdeklődőket a vidéki nagyvárosokban is, Pécsett a Magyarok Kenyere megszentelése után mutatták be a Csaba Királyfi című székely nemzeti rockoperát, a főszerepben a P. Mobil egykori énekesével Rudán Joe-val. A darabot egy éve Csíksomlyón játszották először, akkor a hármashalom oltár színpadon több mint százezren nézték meg.

Debrecenben minden korábbinál színesebb tűzijátékot ígértek a szervezők az augusztus 20-ai Debreceni Virágkarnevál fináléra. Negyedóra alatt több mint kétezer rakétát lőttek fel zenei kíséret mellett az Egyetem téren. A Balatonnál összesen 26 településen lehetett tűzijátékot nézni, a legtöbb helyen a fővárosival egy időben, este 9 órakor kezdődött a program. Siófokon a Bor és Kenyér Ünnepét zárta a látványos tűzijáték.  

A fővárosi rendezvényeken a mentők összesen 66 embernek nyújtottak segítséget, rosszullétek vagy kisebb sérülések miatt. Rendkívüli esemény nem történt.

Fotó: MTI/Lakatos Péter
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI/Lakatos Péter
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!