2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

Felveszik a kesztyűt a balliberális véleménymonopóliummal szemben

Napjainkra a közösségi média az egyik legjelentősebb véleménybefolyásoló tényezővé vált, azonban az online térben a balliberális narratíva vette át az uralmat. A nemrég alakult Megafon célja olyan internetes kommunikátorok képzése, akik a konzervatív, nemzeti hangok felerősítése által lehetőséget adnak a valódi politikai preferencia kialakításában. A Magyar Nemzet Kovács Istvánnal, a Megafon Központ alapítójával készített interjút

  • Felveszik a kesztyűt a balliberális véleménymonopóliummal szemben

 

– Milyen okból és miért éppen most érezték szükségét a Megafon létrehozásának? Hiszen számos jobboldali médium van a palettán.

– A média valóban sokkal kiegyenlítettebbé vált az elmúlt tíz évben, mint korábban bármikor, csakhogy a Megafon nem médium és nem is célunk azzá válni. Mi abban szeretnénk segíteni, hogy az online térben – aminek a magja a közösségi média – kiegyenlítettebbé váljanak a viszonyok.

Az online tér még mindig nem kiegyenlített, ha pedig a közösségi médiát nézzük, ott még sokkal rosszabb a helyzet: kilencven százalék fölött van a balliberális tartalmak aránya,

hogyha pedig hozzávesszük, hogy hány „lifestyle” tartalom van, ami a balliberális narratívát erősíti, akkor még elkeserítőbb a helyzet. Hogy miért most alapítottuk, jó kérdés, hiszen mindig is ez volt a helyzet.

– Mire számíthatnak a képzésre jelentkezők, mit nyújt számukra a Megafon?

– A képzés egy négynapos komplex program, amelyen azt ígérjük, hogy mindenki előreléphet egyet, függetlenül attól, hogy most milyen szinten van. Ha már van YouTube-csatornája, közéleti Facebook-fiókja, akkor is előre fog tudni lépni, illetve akkor is, ha már régóta gondolkozik azon, hogy legyen ilyen oldala, de még nem vágott bele. Lesz egy technikai nap, amelyen kizárólag a digitális képességek fejlesztése lesz a cél, előtte viszont megtanítjuk az elméleti ismereteket a különféle platformokról: mi a sikeres tartalom és mitől lehet az, valamint hogyan kell kommunikálni az interneten vagy kezelni a frissen jött rivaldafényt, és mit kell csinálni, ha megjelennek az internetes trollok. De leginkább azt tanítjuk meg, miként kell elmesélni azokat a történeteket, amelyek megvannak az emberek fejében, de nem feltétlenül tudják, hogyan kell úgy elmondani a közösségi médiában, hogy az valóban sok embert elérjen.

Tehát a Megafon nem véleményformáló, mi pusztán fel tudjuk erősíteni azokat a hangokat, amelyekről tudjuk, hogy megvannak most is az online térben, csak nem hallhatók.

– Lehet már tudni, hogy kik lesznek az oktatók? Esetleg politikusok is lesznek köztük?

– Ez nem ideológiai képzés. Nincsen szükség arra, hogy politikusok jöjjenek el, hiszen mi nem politikusokat fogunk képezni, hanem olyan véleményformálókat, akik persze foglalkoznak politikával és közélettel, de ők maguk nem feltétlenül politikusok. Azt akarjuk megtanítani nekik, hogyan legyenek nagyon jó internetes kommunikátorok. Jelenleg is azon dolgozunk, hogy szeptember közepén el tudjon indulni a képzés sokakkal megállapodtunk már, a névsor hamarosan végleges lesz.

– Hogyan fogják a jobboldali tartalomkészítők kiküszöbölni a Facebook-cenzúrát, ami valószínűleg a legnagyobb problémát jelenti az online térben?

– Én azt látom, hogy nagyon kevés jobboldali tartalom van, és ha egy-egy csatornát elnémít akár a Facebook, akár egy másik techóriás, az mindig fájó veszteség. Viszont ha tömegesen lennének jelen a nemzeti hangok, akkor ha el is tudnának némítani egy-egy csatornát, a tömeget már nem. A cél az, hogy egy olyan kritikus sokaság alakuljon ki, amelyiket már nem lehet elnémítani, és azért azt is látni kell, hogy a Face­booknak mindenekelőtt ez egy üzlet. Abból van a bevétele, hogy az emberek a tartalmakat fogyasztják. Tehát ha valóban nagyon sok jó tartalom fog megjelenni és ezek nemzeti hangok lesznek, akkor nem lesz a Facebooknak érdeke, hogy ezeket elnémítsa.

– Számos támadás érte már most a Megafon képzését, mondván, NER-es médiaharcosokat képeznek. Mit szól ezekhez a kritikákhoz?

– Senkinek nem fogjuk megmondani, hogy mi legyen a véleménye,

mi legyen az üzenete, a mottónk is az, hogy „nem szeretnénk megmondani, hogy mi legyen a véleményed, de szeretnénk, ha te is hallatnád a hangod”. Ideológiai beállítódásunkat nem rejtjük véka alá, mi a konzervatív hangokat szeretnénk erősíteni. De ezen belül hogy kinek mit jelent az, hogy konzervatív, nemzeti, jobboldali, mindenki a saját hangján mondhatja el. Pusztán azt fogjuk megtanítani, hogy a már meglévő gondolataikat hogyan mondják el úgy, hogy az a legtöbb embert elérje.

A teljes interjú IDE kattintva olvasható

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így riogat Pikó András + videó

Így riogat Pikó András + videó

A VIII. kerületi baloldali polgármester valótlanságokat állít az Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésével kapcsolatban - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté kiemelte: Pikó András a 2019-es kampányát is hazugságokra alapozta, ezt ismételné meg idén is.
Emlékük legyen áldott + videó

Emlékük legyen áldott + videó

A Parlamentben is megemlékeztek a holokauszt magyarországi áldozatairól. 1944-ben ezen a napon, április 16.-án kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. A Mazsihisz elnöke emlékeztetett, a zsidókat ma Izraelben érő véres támadások után ismét magasra csapott az antiszemitizmus lángja a világban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!