2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Feltárná a korrupciós ügyeket, adót törölne el Márki-Zay

Hír TV

2018. február 26., hétfő 09:05, frissítve: hétfő 14:12

Kikéri az Elios-ügyben született OLAF-jelentés Hódmezővásárhelyre vonatkozó részét, és adókat is eltörölne a város tegnap megválasztott, független polgármestere. Márki-Zay Péter Reggeli járat című műsorunkban azt mondta: üdvözli azokat a kormánypárti megszólalásokat is, amelyek szerint a megkezdett fejlesztések a fideszes jelölt kudarca ellenére sem állnak majd le.

Az urnák zárása után egy órával már euforikus volt a hangulat az összellenzéki jelölt eredményváróján. Márky-Zay Péter végül fölényesen nyert, a voksok majdnem 57 és fél százalékát szerezte meg, míg a fideszes Hegedűs Zoltán 41,63 százalékot kapott. Márky-Zay Péter győzelmi beszédében azt mondta: Hódmezővásárhely reményt adott az egész országnak. Szerinte városa megmutatta, hogy van igény szabadságra, demokráciára, jogállamra és európai elkötelezettségre.

Mi Hódmezővásárhelyen, egy olyan városban, ahol a Fidesz saját bevallása szerint 70 százalékos támogatottságot élvez, bebizonyítottuk, hogy legfeljebb ha 40-et, 52 nap alatt egy nem politikus egy amatőr csapattal, egy lelkes, teljesen felkészületlen csapattal 60 százalékos eredményt ért el. Ha mi Hódmezővásárhelyen ezt meg tudtuk tenni, akkor az ország valamennyi városában, minden egyes városában Záhonytól Hegyeshalomig le lehet győzni a korrupciót, le lehet győzni a Fideszt – jelentette ki Márki-Zay.

Interjú az Iránytű Intézet elemzőjével, Kovács Jánossal.

Vasárnap éjszaka még a város utcáin fogadta a gratulációkat Márki-Zay Péter.

Hétfő reggel már a Hír TV-nek válaszolt a frissen megválasztott polgármester. Reggeli járat című műsorunkban azt mondta: kikéri az Elios-ügyben született OLAF-jelentés Hódmezővásárhelyre vonatkozó részét, és adókat is eltörölne.

Először is várjuk meg, amíg jogerős lesz ez a választási eredmény, ezt követően, amikor ezt a munkát elkezdhetem a város érdekében, akkor ez mindenképpen a legelső teendőim között lesz. Ez, illetve, hát, most azért néhány más gyanús, korrupciógyanús ügyet tártak fel Hódmezővásárhelyen. Tehát nyilvánvalóan meg fogom nézni azt is, hogy a város valóságos, tényleges anyagi helyzete hogy áll, hogy igaz-e az, amit a kampányban az ellenfeleim állítottak, miszerint nincs a városnak adóssága, mert, ha igen, akkor haladéktalanul meg fogjuk kezdeni több programpontunknak, így a magánszemélyek építményadójának eltörlését is – mondta el a megválasztott polgármester.

Tekintse meg a teljes interjút!

Márki-Zay Péter hozzátette: üdvözli azokat a kormánypárti megszólalásokat is, amelyek szerint a megkezdett fejlesztések a fideszes jelölt kudarca ellenére sem állnak majd le.

Élő bejelentkezés Hódmezővásárhelyről:

Hollik: Kudarcként élik meg a vereséget

Férfias küzdelemben alulmaradt a Fidesz Hódmezővásárhelyen, Kiskunhalason viszont győztek – így reagált a kisebbik kormánypárt országgyűlési képviselője.

Hollik István azt is hozzátette, hogy az elmúlt évben 17 időközi választás volt, amelyből 14-et nyertek meg. A képviselő azért azt is elismerte, hogy minden vereséget kudarcként élnek meg.

A helyzet, az változatlan. A magyar emberek az elmúlt hét évben fontos és komoly eredményeket értek el, pontosan azért, mert mi saját magunk döntöttünk a saját sorsunkat illetően, és ezt veszélyezteti az, hogy most nagyon sokan mások akarják megmondani, hogy mi kivel és hogyan éljünk együtt. Éppen ezért azt gondoljuk, hogy Hódmezővásárhely után is a választás tétje, az változatlan: meg tudjuk-e erősíteni a nemzeti kormányunkat, vagy egy olyan gyenge és zsarolható kormánya lesz Magyarországnak, amely hagyja, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon – véli Hollik.

Gyurcsány: Nincs helye versengésnek

Gyurcsány Ferenc szerint a vásárhelyi választás után van ugyan oka a Fidesszel szemben álló sokaságnak bizakodni, de legalább ilyen fontos levonni a tanulságot is. A DK első embere szerint a vasárnap bebizonyította: az egyéni körzetekben nincs helye a demokratikus ellenzéken belül versengésnek.

A Fidesszel szemben álló sokaságnak van oka örülni, és van oka bizakodni. És persze van oka levonni a tanulságokat. Nem cifráznám a dolgot: én a tanulságokat két mondatban foglalom össze. Az első: ha a Fidesz nem látja, hogy ország nagyobbik része torkig van vele, akkor vak. A második mondat: ha a demokratikus ellenzék nem hallja, hogy az egyéni körzetekben nincsen helye a demokratikus ellenzéken belül bármilyen fajta versengésnek, akkor a demokratikus ellenzék süket. Na most, vakok s a süketek sikeresebben nem vezethetik az országot – véli a pártvezető.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!