2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Félmilliárdos veszteséget termelt a 444

Ami ennél még érdekesebb, hogy valahogy évről évre kimentik és a pénz eredete valahogy sosem tiszta.

  • Félmilliárdos veszteséget termelt a 444

„A 444 alapítása Uj Péter nevéhez fűződik, amikor 2013-ban otthagyta az Indexet, és többedmagával a Magyar Jeti Zrt. berkein belül elindította új álhírgyárát.”

A cég 2019-es éves beszámolója szerint az eredménytartalék –514.949.000 forinton áll”

– írja a Számok nevű Facebook-oldal.

Ez azt jelenti, hogy ennyi pénzt égettek el az évek során sok százezer olvasó alternatív valóságképének kiépítésére és fenntartására, de

ami ennél még érdekesebb, az az, hogy ezt a pénzt vajon ki teremtette elő, hiszen az olvasóktól saját bevallásuk szerint ennek csak a töredékét sikerült begyűjteni.

 

Számok - a baloldali álhírek ellenszere ITT érhető el.

A 2018-as üzleti évig évente 40 és 119 millió forint közötti veszteséget termelt a lap, ami 2019-re 2 millió forint nyereségbe torkollt. Na, ez nem azt jelenti, hogy annyira jól gazdálkodtak volna, mindössze annyit, hogy 2019-ben már 95 millió forint olvasói támogatást kaptak, a 2018-as 57 millió és a 2017-es 26 millió forint után – írja a Facebook-oldal.

Az egyik megmentő lehetett a Google Digital News Initiative Fund, mely az utóbbi években 80 millió forinttal honorálta a „függetlenobjektív” újságírók munkáját, másrészről a lapba pumpál pénzt Uj Péter és Kardos Gábor Miklós másik vállalkozása, a PlanCman Kft., mely kezdetben 180 millió forintot, majd 2015-ben további 282 millió forintot „fektetett be” a 444-et futtató Magyar Jetibe.

Hogy honnan szedte a PlanCman ezt az összeget? Homály fedi – írják.

2014-ben a Media Development Investment Fund (MDIF) / Digital News Ventures vásárolta be magát félmillió dollárért a cégbe,

melyek egyik delegáltja, Marie Nemcová teljesen véletlenül az Open Society cseh fiókjának programigazgatója.

A 444 működése is fenntarthatatlan a jelenlegi formájában, emiatt a Facebook-oldal szerint lehet, hogy a 444 lesz a következő, amely az Index-Telexhez hasonlóan a kormányra mutogatva megbukik – nagyon, még jobban reméljük –, de ez sajnos valószínűtlen, mert még ez az összeg is elenyésző ahhoz képest, amit a 444 mögött állók nyerhetnek Orbán bukása esetén.

 

888.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Lehet-e béke Izrael és Irán között? + videó

Lehet-e béke Izrael és Irán között? + videó

A Napi aktuálisban Novák Attila történész jelentkezett be élőben Izraelből. A vele való beszélgetésből a következő témák kerültek szóba: megfenyegette Izraelt az iráni elnök, ma volt a háború 200. napja, az amerikai elnökválasztás hatásai az izraeli konfliktusra, műholdfelvételek szerint egy légvédelmi radart talált el az izraeli válaszcsapás Iránban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!