2020. augusztus 15.,
szombat, Mária napja

Félmilliárdos hiányt örökölt Dombóvár fideszes polgármestere

Hír TV

2019. november 17., vasárnap 12:08

Rendkívüli kormányzati segítségnyújtásban bízik Dombóvár Fidesz- KDNP-s polgármestere. A várost 13 évig irányító, és regnálása alatt gazdasági bűncselekmény miatt elítélt Szabó Lóránd több mint fél milliárdos hiányt hagyott maga után. Ezt pedig saját erőből nem tudja kigazdálkodni a település új vezetése.

Felnőtt játszótér egy félig összedőlt épület udvarán Dombóvár szegregált városrészében. A település korábbi polgármesterének fontos volt, hogy a kampány idején felavassa a több 10 milliós beruházást. Arra viszont már nem jutott pénz, hogy az orvosi rendelőt felújítsa, helyette kerékpárutakat, köztereket adott át.

"Nem arra való egy városvezetés, hogy elnézést a kifejezésért, hogy páváskodjon állandóan, hanem arra, hogy a város fejlődését segítse, és jó hangulatot teremtsen a városban és ne féljenek például az emberek. A legszörnyűbb az az volt, hogy nagyon sok embernél azt érzékeltük, hogy félelemben vannak tartva."

- mondta Kerényi Zsolt, Dombóvár alpolgármestere.

Pintér Szilád a Fidesz-KDNP polgármestere azzal kezdte a takarékoskodást, hogy 30 százalékkal csökkentette az alpolgármester, és a képviselők tiszteletdíját, ő pedig lemondott a szolgálati gépkocsi használatáról. Felszámolták az öncélú médiabirodalmat, így sikerült 50 millió forintot megtakarítani. A város kasszája üres, több mint fél milliárd a hiány, csak az önkormányzati intézmények beszállítóinak több százmillióval tartoznak.

"Szerencsére még a szállítóink bizalmát bírjuk és ők is hisznek nekünk és elhiszik, hogy ezt a tartozást rövid időn belül fogjuk rendezni. Nyilván számunkra az is egyértelmű, hogy kormányzati segítség nélkül ebből a 200 milliós adósságcsapdából mi nem tudunk önmagunktól megszabadulni, és pillanatnyilag reménykedünk, hogy azért egy karácsonyig még akár be is következhet."

- jegyezte meg Pintér Szilárd, Dombóvár fideszes polgármestere.

Dombóvár polgármestere hozzátette: Ennek érdekében már felvette a kapcsolatot a térség országgyűlési képviselőjével Potápi Árpád Jánossal.

Hír TV