2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Felmentették a szocialista polgármestert

Nem találta bűnösnek Kazincbarcika szocialista polgármesterét a másodfokon eljáró Miskolci Törvényszék. A városvezető ellen hűtlen kezelés miatt indult eljárás. Az ügy másodrendű vádlottját közérdekű munkára ítélték.

Első fokon már felmentették és a másodfokon eljáró Miskolci Törvényszék sem találta bűnösnek Kazincbarcika szocialista polgármesterét. A korábbi vád szerint Szitka Péter 3,5 millió forintos kár okozott az önkormányzatnak azzal, hogy szerződést kötött egy rendezvényszervező céggel, de a kifizetett munkát valójában a helyi művelődési központ végezte.

– A másodfokú eljárásban a másodfokú bíróság osztotta azt a korábbi álláspontot, miszerint a rendelkezésre álló adatok és egyéb bizonyítékok alapján nem lehetett kétséget kizáróan megállapítani, hogy a polgármester tevékenysége bármilyen hátrányt okozott volna a város számára – közölte Szabó József, a Miskolci Törvényszék sajtószóvivője.

A városvezető megnyugvással vette tudomásul az ítéletet. „Nagyon örülök annak, hogy a törvényszék immár másodfokon is megerősítette az elsőfokú ítéletet, azaz hogy bűncselekmény hiányában a személyemet felmentette – közölte Szitka Péter. – Ezzel egy 3,5 éves, mind a személyemet, mind a családomat érintő cincálásnak vagyunk most a végén” – tette hozzá a polgármester.

Az ügy másodrendű vádlottja a rendezvényszervező cég ügyvezetője volt. Őt azzal vádolták, hogy hamis okiratokat nyújtott be az önkormányzatnak, ezekkel próbálta igazolni az általa végzett munkát. Ezenkívül előfordult, hogy ugyanazt a számlát többször használta fel, így ötmillió forinthoz jutott jogtalanul.

A vádlott büntetését 30 napi közérdekű munkára enyhítették. „A büntetést fizikai munkakörben köteles letölteni, hetenként egy napon, vagy szabadidejében, díjazás nélkül” – mondta a bíró. Pászti Attila több mint egy órán keresztül indokolta az ítéletet. A Miskolci Törvényszék a másodrendű vádlott cselekményét csalásról jogosulatlan gazdasági előny megszerzésére módosította.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!