2023. 06. 09. Péntek Félix napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A Sárga csikó nyomában 03:00

Belföld

Fellélegezhetnek a budapesti autósok

Az iskolakezdés idejére fellélegezhet a főváros, több fontos útvonal mentén is befejeződnek a dugókat okozó felújítási munkálatok. Az oktatási napok menetrendje szerint sűrűbben járnak majd bizonyos tömegközlekedési járművek.

  • Fellélegezhetnek a budapesti autósok

Befejezték a vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat, így megszűntek a forgalomkorlátozások a Szent István körúton a Jászai Mari tér és a Nyugati tér között. Hétfőtől a 4-es és a 6-os villamos is végig, a dél-budai végállomás és a Széll Kálmán tér között közlekedik, a buszsávokat pedig megszüntetik a körúton. A villamosvonalon az Oktogon és a József utca között újították fel a pályát, az új szerkezetnek köszönhetően a későbbi karbantartási munkálatokat gyorsabban tudják majd elvégezni. Felszabadult a BAH-csomópont is, elkészült a felüljáró.

„A felújítás idején komoly torlódásokra kellett számítani a Budaörsi úton a befelé tartóknak, ugyanis ott sávlezárás nehezítette a közlekedést, illetve a csomópontban kanyarodási tilalmakat is bevezettek. Ezeket feloldották mára, úgyhogy újra kétirányú a BAH-csomóponti felüljáró, befejeződött a felújítás, nem kell az Erzsébet-híd felé tartóknak kerülniük, és a Villányi úton a Budaörsi út előtt is ismét két sáv járható” – közölte Irimiás Aliz, a BKK Info munkatársa.

Az 1-es villamos is újra teljes vonalán, a Bécsi út–Vörösvári út és a Fehérvári út–Etele út között jár. A nyáron lezajlott vonalfelújítás során a Népliget és a Mester utca között újjáépítették a vágányt, megerősítették a kapcsolódó földműveket, valamint a sínágyazatot és felújították a vágányt keresztező útátjárókat. Hétfőtől újra megáll a Kossuth téren a 2-es metró. Nyáron a MTESZ-székház helyén épülő irodaház munkálatai miatt a metró megállás nélkül haladt át a téren. Életbe lép a tanítási időszakban érvényes fővárosi közlekedési menetrend.

A megnövekedő utazási igényekhez igazodva a 4-es metró hétköznap a reggeli és délutáni csúcsidőszakokban, a 2-es villamos pedig hétköznap délutáni csúcsidőszakokban, valamint este és késő este is a jelenleginél sűrűbben indul.

Az utazások megtervezéséhez a BKK a honlapját, illetve a mobilapplikációként is elérhető FUTÁR alkalmazást ajánlja. Az applikáció a járatok valós helyzetét is nyomon követi a térképen. Új jegyvásárlási szabályok léptek életbe a HÉV-vonalakon: a Budapest közigazgatási határán kívüli megállókban csak előre megváltott kiegészítő jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a szerelvényekre. Aki ezt elmulasztja, a vonaton csak pótdíj fizetése mellett vásárolhat kiegészítő jegyet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Napindító - 80 éves Stefka István

Napindító - 80 éves Stefka István

Mintegy 50 éve újságíró, dolgozott a Magyar Televízió A Hét című műsorában is, műsorvezető, majd később főszerkesztő lett. Számtalan újságban írt és ír ma is. Ma 80 éves Stefka István.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!