2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Feljelentették Mátsikot

Többrendbeli szándékos emberölés, kényszervallatás és súlyos testi sértés – a többi közt ezen bűncselekmények gyanújával tett feljelentést a Jobbik, a Politikai Foglyok Országos Szövetsége és Mansfeld Péter öccse a Legfőbb Ügyészségen Mátsik György egykori ügyész ellen.

Mátsik György ügyészként több emberre is halálbüntetést kért az '56-os megtorlások idején, például az akkor még fiatalkorú Mansfeld Péterre és társára. Mátsik Györgyöt a Hír TV találta meg budai otthonában. Az egykori ügyész akkor azzal védekezett, hogy parancsra cselekedett.

„Kérjük a Legfőbb Ügyészséget, hogy ugyanolyan következetesen és ugyanolyan szigorral próbáljon meg eljárni, mint azt az elmúlt időszakban tapasztalhattuk, hogy különböző nemzetközi nyomásra más ügyekben eljárnak. Szeretnénk, hogyha az összebeszélés és a szökés lehetőségét mérlegelve Mátsik Györgyöt szintén letartóztatásba helyeznék és meggátolnák azt, hogy ki tudjon bújni az igazságszolgáltatás alól” – fogalmazott Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A Magyar Nemzet keddi számában arról írt, hogy információi szerint a beadványban hivatkoznak arra is, hogy a volt ügyész olyan emberek megverésére adott utasítást, akik ellen bírósági eljárás folyt és akik börtönben voltak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!