2020. március 31.,
kedd, Árpád napja

Feljelentést tett egy volt jobbikos

Hír TV

2019. április 10., szerda 15:40

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Jobbik volt szekszárdi választókerületi elnöke. Szabó Balázs úgy látja, pitiáner bosszú áldozata, mert eddig már két alkalommal próbálták rendőrségi feljelentésekkel lejáratni.

Szabó Balázs 2016-tól volt a Jobbik szekszárdi választókerületi elnöke és gazdasági megbízottja. A tavalyi választások után kilépett a pártból, csak a városi közgyűlési tagságát tartotta meg, mint független képviselő. Gyöngyösi Márton első alkalommal csalás, sikkasztás, okirat hamisítás és hűtlen kezelés miatt jelentette fel. A Tolna megyei Rendőr Főkapitányság akkor elutasította a beadványt. Most egy irodabútor vásárlás miatt újabb feljelentés érkezett Szabó ellen, melyre ő is feljelentéssel válaszolt.

A Jobbik alelnöke érdemben nem reagált Szabó Balázs feljelentésére. Z. Kárpát Dániel úgy fogalmazott:

„Ahhoz, hogy minősíteni tudjak egy ilyen kérdésfelvetést a szükséges alapinformációk birtokában kellene, hogy legyek, de nem vagyok. Tehát magánpereknek a belső anyagait, jegyzőkönyveit nem ismerem, tehát nem rendelkezem kellő felkészültséggel a tekintetben, hogy bírósági jegyzőkönyvek, anyagok tartalmáról érdemben nyilatkozzak. A mi kilépett, vagy távozott tagjaink, szakadárjaink, magánvéleményét kommentálni pedig egészen biztosan nem fogom. „

Szabó Balázs arról is beszélt, a választási kampány vége felé sem költségtérítést, sem fizetést nem kapott, a Jobbik több mint egy millió forinttal tartozik neki.

Kerestük Gyöngyösi Mártont is. Szerettük volna megkérdezni, mit szól a feljelentéshez, de nem vette fel a telefonját.

Hír TV