2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Belföld

Félholt apját még egy napig verte a nő

18 év börtönt kapott a Szegedi Ítélőtáblán az a gádorosi nő, aki különös kegyetlenséggel megölte édesapját. A részeges nő két éve karácsonykor egy vita után esett neki 94 éves apjának, akit végül hasba szúrt. A félholt férfit még egy napig verte.

A vádlott részegen veszett össze édesapjával, akire először ököllel támadt rá, majd hasba szúrta. A magatehetetlenül fekvő idős férfit magára hagyta, és folytatta az italozást. Másnap ismét megverte az áldozatot, akire a szomszéd talált rá.

„Az elkövetés első napján egy 20 centiméter pengehosszúságú kést majd teljesen markolatig édesapjába döfte, életfontosságú szerv irányába szúrva – ismertette Vörös István ügyész. – Emellett ököllel és további eszközökkel is bántalmazta, és ellátatlanul a földön hagyta a vérző sértettet, s közben kettő napig étlen és szomjan tartotta. Mindezek alapján megállítható, hogy az életvétel folyamata a sértettnek rendkívül súlyos fájdalmat, szenvedést, kínt és lelki megrázkódtatást okozott.”

A védő szerint a nő nem akart ölni, ezért az első fokon kiszabott 18 év fegyházbüntetés enyhítését kérte. „A sértett halálát a szúrt hasi sérülés, többszörös vékonybélsérülés miatt kialakult heveny hashártyagyulladás, következményes általános vérmérgezés okozta – mondta Varga István. – A vádlott egy alkalommal közepes erővel, 20 centiméter pengehosszúságú, a markolathoz képest körül-belül 20-30 fokban oldalra hajló pengéjű késsel szúrta meg a sértettet. A hasi sérüléssel kapcsolatban véleményem szerint fontos kiemelni, hogy nem irányzott, irányított és nem folyamatos, megismételt, hanem ismétlés nélkül leadott, egyszeri szúrás okozta.”

Az ítélőtábla a minősítés megváltoztatásával hagyta helyben az elsőfokú ítéletet. „Az elsőfokú bíróság helyesen állapította azt is meg, hogy a vádlott a cselekményét védekezésre képtelen személy sérelmére követte el, és ez alapján minősített emberölést állapított meg – közölte Mezőlaki Erik tanácsvezető bíró. – Ehhez képest azonban a másodfokú bíróság osztotta a fellebbviteli főügyészség azon álláspontját, hogy az emberölést nemcsak védekezésre képtelen személy sérelmére valósította meg a vádlott, hanem a cselekményének az elkövetési módja különös kegyetlenségnek minősül.”

A nő 18 év fegyházbüntetést kapott, leghamarabb 12 év múlva szabadulhat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!