2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Felfüggesztette a hódmezővásárhelyi közgyűlés egy fideszes képviselő mandátumát

Bírósághoz fordul Cseri Tamás azért, amiért a vásárhelyi közgyűlés pénteken felfüggesztette a képviselői mandátumát. A Fidesz-frakcióvezetője szerint jogszerűtlen intézkedés történt, mivel az általa kiadott „A vásárhelyi ellenzék hangja” nem sajtótermék, hanem tájékoztató kiadvány - írja a promenad.hu.

  • Felfüggesztette a hódmezővásárhelyi közgyűlés egy fideszes képviselő mandátumát

"A mai nappal Márki-Zay Péter és az őt támogató képviselő-testületi többség átlépett egy határt és levetkőzte a demokrácia utolsó álcáját is, ugyanis olyan eseményre került sor, amire a rendszerváltás óta nem volt példa a városban. Politikai bosszúból felfüggesztették egy ellenzéki képviselő mandátumát"

– reagált a pénteki közgyűlés zárt részén történtekre Cseri Tamás.

A képviselő emlékeztetett: a fideszes többségnél korábban soha nem fordult elő ilyen, hogy ilyen módszerekkel szerettek volna elhallgattatni egy képviselőt.

A polgármester ezzel bebizonyította, hogy a legsötétebb diktatúrát építi ki a településen

– hangsúlyozta a politikus, hozzátéve, az ügyben fellebbez a bíróságon.

A Fidesz-frakció vezetője felhívta a figyelmet: érdekes, hogy a közgyűlésnek csak azután szúrt szemet a „A vásárhelyi ellenzék hangja”, miután Krupiczer Ferencnek Szegeden a bíróság első fokon megszüntette a mandátumát a Rádió Color miatt.  Ennek kapcsán megjegyezte, míg nála csak a városi közgyűlés, addig Krupiczernél a bíróság állapított meg méltatlanságot.

A képviselő arra is rámutatott: Márki-Zay Péter szerepelt az önkormányzati Vásárhelyi Valóság első lapszámaiban, mint kiadó, és az újság sokszor tele volt reklámmal. A frakció ezért megvizsgálja, milyen jogi lépéseket tehet emiatt.

Cseri Tamás képviselői jogviszonya a fellebbezéssel folytatódik, a bíróság dönt majd a kérdésben.

A teljes cikk ITT olvasható.

promenad.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!