2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Felfüggesztett a "csőbombás terrorista" olimpikonnak

Nem jogerősen kétéves, öt évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott a csőbombás terroristaként emlegetett T. Krisztián. A robbanószerkezeteket négy éve, október 23-án találták meg a rendőrök az egykori cselgáncsozó olimpikon autójában. Azt mondta: azért gyártotta a bombákat, hogy meg tudja magát védeni, ha a rendőrök rátámadnak.

T. Krisztiánt 2008. október 23-án igazoltatták a rendőrök a Nyugati téren. A férfi sikeres cselgáncsozó volt, részt vett a Sydney-i olimpián is.

„A volt sportoló gépjárműjének csomagtartójából 3 darab műanyag doboz került elő, amelyekhez távirányítással működtethető, csőbomba jellegű tárgyak voltak erősítve (…), majd előkerült még 9 darab eszköz irányítására alkalmas gyújtóeszközt tartalmazó csőbomba jellegű szerkezet is” – ismertette Balogh Attila ügyész.

A robbanószerkezeteket a férfi a 2006-os véres tömegoszlatások után készítette. Két évvel később azért vitte magával egy szélsőjobboldali megemlékezésre, hogy meg tudja védeni magát, ha a rendőrök rátámadnak. Nyomozati vallomását Albrecht Krisztián tanácsvezető bíró olvasta fel a tárgyalóteremben.

T. Krisztián gyermekkora óta vonzódott a bombákhoz, a kocsijában talált robbanószerkezetek alkatrészeit az egyik budapesti piacon szerezte be. A nyomozók előtt sem titkolta, hogy jó barátságban volt Budaházy Györggyel, 2008. október 23-án is együtt furikáztak a fővárosban.


A vádlott az utolsó szó jogán megbánta tettét: „Elkövettem azt a hibát, hogy nem tudtam közömbös lenni, és emiatt a konfliktust tévesen, nem a súlyának megfelelően mértem fel. A bíróság számára nyilvánvalónak kell lennie, hogy ha én a szerkezeteket támadólag készítettem volna, akkor már jóval elfogásom előtt eladhattam vagy terjeszthettem volna azoknak, akiknek érdeke volt a konfliktus gerjesztése” – tette hozzá.

A házkutatáson illegális szoftvereket is találtak T. Krisztiánnál, ezért a bíróság halmazati bűncselekmény miatt két év börtönre ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy az egykori olimpikon büntetlen előéletű, és három kiskorú gyermeket nevel. A férfi védelmét ellátó Nemzeti Jogvédő Szolgálat várhatóan fellebbez az elsőfokú ítélet ellen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!