2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Felére esett a virágok ára

Akár a tavalyi árak feléért is lehet virágot kapni a temetők környékén. A kereskedők elsősorban az olcsó termelői árak, és az egyre csökkenő forgalom miatt már ötödik éve nem emelnek az árakon. Az esős idő miatt így is elmaradt a várt roham mindenszentek napján. Az árusok forgalma a harmadára esett vissza az előző évekhez képest.

Tízet adunk ezerötért, lehet jönni válogatni! – csütörtök délután már féláron kínálta a Mindenszentek és a halottak napja legnépszerűbb virágát az árus. A nagyobb fejű krizantémokért a legtöbb helyen átlagosan 300-350 forintot kérnek. „Nem emelkedtek az árak, mert minden ugyanolyan áron van, mint tavaly, vagyis 5 éve ennyi a virág ára” – mondta a Hír TV-nek Pálinkás Margit virágárus.

Vannak, akik számára egész napos program a sírkertek látogatása. Hogyan és mivel készülhetünk az idei ünnepre? Az MNO összeállítása.

A szegfűt viszont még a tavalyinál is olcsóbban 150 forintért meg lehet kapni a legtöbb helyen. A cserepes virágokat 600 forintért árulják, de aki inkább koszorút venne, már ezer forint alatt is kap. A mécsesek ára sem változott idén: a legdrágább 1500 forint. „A termelők hogyha nem emelik, akkor mi sem emeljük. Ők szabják meg végül is az árat” – mondta Kassai András üzletvezető.

Ráadásul a családok többsége egyre kevesebbet költ virágra. Az egyik vásárló kis, csokros virágokat vett, ők körülbelül 3-4 ezer forintot költöttek. Sokan pedig úgy spórolnak, hogy otthon nevelt virágokat visznek a sírokra. „Kertes házban lakunk, és mindig hozunk ki az ott termesztett növényekből. A szeretteinknek is jobb, hogy tulajdonképpen a saját kertünkben nevelt virágokból van a sírjukon” – fogalmazott Novák Sándorné.

Így a változatlan árak ellenére is elmaradt a várt roham a virágüzletekben. „Ezt betudom elsősorban az időjárásnak. Tavaly nagyon szép idő volt, most ugyan hosszú hétvége van, de nagyon rosszul kezdődött az esővel, úgyhogy körülbelül egyharmada a forgalom” – mondta Doma György üzletvezető.

A hosszú hétvégén a virágárusok estig tartanak nyitva. A rendőrség fokozott jelenléttel készül az ünnepekre. A BKV menetrendjének változásairól részletesebben itt olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Bóka János kiemelte: az unióban vannak vezetői alkalmatlanságból születő rossz döntések - ezt Deutsch Tamás, és Schmidt Mária is megerősítette a konferencián. Kiemelték: ennek érdekében szükséges a vezető-váltás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!