2019. augusztus 19.,
hétfő, Huba napja

Felejthetetlen 10 év - fergeteges programokkal készül a Hír TV

2012. december 1., szombat 19:05, frissítve: szombat 21:57

10 éves a Hír TV. Az évfordulót a Millenárison ünnepelhetik meg a nézők délután 5 órától a televízió dolgozóival. A különböző műsorok készítői standokkal várják az érdeklődőket, este fél 8-kor felvágják az adó születésnapi tortáját. A színpadon 8 órától a Hot Jazz Band játszik, 9-kor pedig a Hír TV kedvéért újra összeálló Cotton Club Singers énekel.

A csatorna hírolvasói tíz évvel ezelőtt, 2002. december 2-án köszöntötték először a nézőket. A rendszeres adások 2003. január 2-án után indultak. Akkor alig több mint egymillió háztartásban volt fogható a csatorna, ma már háromszor ennyiben. 2004 októberében egy ország láthatta Zuschlag János bukását. A szocialista képviselő a holokauszt áldozatain viccelődött a Terror Háza előtt.

A 2006. augusztus 20-ai tűzijáték idején több halálos áldozatot követelt az előre jelzett vihar. Ez volt az első komolyabb rendkívüli híradás a Hír Televízióban. Ezt a műfajt a csatorna honosította meg Magyarországon.

Kóka János volt SZDSZ-elnök perrel fenyegetőzött, miután a Hír Televízió leleplezte a csalást a 2007-es elnökválasztáson. „Vagy húzzák elő nagyon sürgősen a bizonyítékaikat, vagy pedig igazítsák helyre a Hír TV közlését, ellenkező esetben a bíróságon fognak felelni” – nyilatkozta akkor Kóka.


A híradó külpolitikai újságírói exkluzív tudósításokat küldtek válság sújtotta övezetekből, például a tavalyi egyiptomi tüntetésekről is. A sportújságírók pedig napi munkájuk mellett az olimpiákon is dolgoztak. Így értesülhettek a nézők például Gyurta Dániel olimpiai aranyérméről is.

10 éves a Hír Televízió. Mára már hírünk van.

Az évfordulót a Millenárison ünnepelhetik meg a a Hír Televízió dolgozóival.

Forrás: Hír TV