2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 23:30

Belföld

Felavatták Szolnok új védműsétányát

A víz világnapján vehették birtokba a szolnokiak a Tiszavirág gyaloghíd és a vízi rendőrség közötti sétányt. A 300 méteres fővédvonal felújítása egy 2,4 milliárd forintos beruházás keretében készült el, amelyhez a gátszakasz megerősítése mellett kerékpár- és gyalogút épült.

A 2012 őszén indult beruházás eddig mintegy 1500 embernek adott munkát. A tervek szerint a teljes, 6 kilométeres szakaszt már idén nyáron átadják: így a belvárosi Zagyva-parttól Szolnok déli külterületéig védve lesz a megyeszékhely az árvíztől. A fejlesztést uniós forrásból, állami támogatással finanszírozták.

– Ha minden jól megy és a természet is úgy akarja, akkor augusztus 20-án szeretnénk az egész partot átadni. (…) Szolnoknak az árvízvédelmét maximálisan biztosítja ez a sétány és a hozzákapcsolódó fővédvonal – mondta Bene Ildikó fideszes országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!