2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Fél éven belül költözhet az MSZP

Fél éven belül költözhet Jókai utcai székházából az MSZP – ismerte el a szocialisták elnökhelyettese. Gőgös Zoltán szerint még keresik az új helyet, de elképzelhető, hogy további megszorítások is lesznek a pártnál. A DK irodája is eladó, az Együtt–PM pedig már túl van a költözésen.

A felelős politizálás lehetőségeiről egyeztettek 2009 januárjában az MSZP választmányának tagjai a párt újonnan átadott, VI. kerületi székházában. A szocialisták az egykori híres-hirhedt Köztársasság téri pártközpontjukat cserélték le a Jókai utcában lévő 2800 négyzetméteres, 5 emeletes épületre, aminek pincéje, színházterme és nagy aulája is volt.

Az elmúlt négy évben az MSZP öt választást bukott el. A legutóbbi, májusi európai parlamenti vereség után lett téma a sajtóban, hogy az egykori kormányzó pártnak fel kell adnia országos központját. Az ingatlanra felvett svájcifrank-alapú hitel törlesztése és az épület fenntartása ugyanis, amely éves szinten 150 millió forintra rúg, pénzügyi válságba sodorta az MSZP-t. A pártvezetés a múlt héten még tagadta a költözésről szóló híreket, de hétfőn Tóbiás József elnök már elismerte a kényszerű lépést, amit az MSZP szervezeti reformjával indokolt.

A Magyar Nemzet információi szerint már napokon belül sor kerülhet a székház kiürítésére, a szocialisták elnökhelyettese azonban azt állítja: a költözés időpontja csak akkor dől el, ha sikerül egy, a jelenleginél olcsóbb helyet találni.

– Egy értékelése zajlik a mostani gazdasági pozíciónknak, amíg ez le nem zárul, ennek több fordulója lesz nyilván, kétnapos frakcióülés, utána jövő héten elnökségi ülés, választmányi ülés, tehát azért mondtam, hogy ez kizárt, tehát nem is tudom, honnan van ez az információ. Én úgy gondolom, hogy ebben a félévben ezt nagy valószínűséggel végre kell hajtani… – fogalmazott Gőgös Zoltán.

Költözik a Demokratikus Koalíció is, erősítette meg a Hír TV-nek a párt szóvivője. Gréczy Zsolt szerint a XIII. kerületi irodát már kinőtték. „Az Országgyűlés Hivatalának szabályzata szerint lehetősége van azoknak a pártoknak új helyre költözni, amelyek egy adott választókörzetben mondjuk megnyerték a választást. A DK is ezen pártok közé tartozik, így nyilvánvalóan megfontolja annak lehetőségét, hogy esetleg a mostaninál komfortosabb körülmények között tudja folytatni a munkát.”

Nemrég az Együtt–PM is székházat cserélt. Az ultramodern Alkotás úti irodaházból egy jóval szerényebb, Nagymező utcai társasházba tették át székhelyüket. Állításuk szerint azért, hogy közelebb kerüljenek a Parlament épületéhez. Ugyanakkor ismert: az áprilisi választáson elszenvedett vereségük óta náluk is elzáródtak az elsősorban amerikai forrású pénzcsapok.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!