2022. 09. 25. Vasárnap Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Balaton retró

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Rendkívüli intézkedéseket nem tervez a hatóság

Fél Budapestet lezárják az augusztus 20-ai rendezvények miatt, rendkívüli intézkedéseket viszont nem tervez a hatóság. A buszok és a vonatok menetrendjében is lesz változás a hosszú hétvégén, a közlekedési társaságok azt javasolják, hogy indulás előtt mindenki tervezze meg az útvonalat.

  • Rendkívüli intézkedéseket nem tervez a hatóság

Vasárnap délelőtt még csak a nemzeti lobogók figyelmezettek az ünnepre, gond nélkül lehetett közlekedni az Erzsébet-hídon. A hosszú hétvége hátralévő részére azonban lezárják a hidat. Ahogyan az Alagutat, a Lánchidat, a Várkert rakpartot, az Attila utat, a Március 15. teret és a Fő utcát is. De az ünnepi programok miatt a Kossuth tér környékén, a körmenet miatt pedig a Szent István-bazilikához vezető utakon is korlátozásokra kell készülni. A tűzijáték miatt lezárják az alsó rakpartot is, a Duna mindkét oldalán.

„Mindenféleképpen tájékozódjanak indulás előtt, hogy milyen lezárásokra kell számítani. Ezen felül a rendőrség különleges intézkedéseket nem tervez. Természetesen a rendezvények biztonságát annak megfelelően fogjuk biztosítani, hogy hány személy vesz részt a rendezvényen, milyen helyszínen zajlik az, de jelen állás szerint nem készülünk különleges biztosítási feladatra” – tudatta Lakatos Tibor, az ORFK Rendészti Főigazgatóság Közrendvédelmi Főosztályának vezetője.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) munkatársai azt javasolják, aki teheti menjen metróval vagy gyalogoljon az ünnepi helyszínekre. „Augusztus 20-án, hétfőn a BKK-járatok az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint indulnak. Hétfőn a tűzijáték előtt és után is sűrűbben indulnak egyes autóbusz járatok, és tartalék járművek is készenlétben állnak, érdemes ugyanakkor az utazást előre megtervezni a BKK futár alkalmazással, illetve az egyes járatok megváltozott közlekedését a BKK info webes és mobil alkalmazásán lehet nyomon követni” – hívta fel a figyelmet Nyesőné Vass Gabriella, a BKK-info szóvivője.

A hosszú hétvégén a vonatközlekedésben is vannak változások. Augusztus 19-én ünnepnapi, augusztus 20-án vasárnapi, augusztus 21-én, kedden pedig ismét a szokásos, munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. 

A miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója a köztévében azt mondta: felkészültek az ünnepi programok biztosítására. „Én úgy látom, hogy az érintett szervek felkészültek sokadszorra. Megfelelő módon koordinált ez az összehangolás, és az operatív törzs a kormányszóvivő vezetésével most már napok óta több elemét is gyakorolta, értelmezte, értékelte, felkészült ennek a munkának a központi koordinációjára. És egyes érintett hatóságoknál is megerősített ügyeleti szolgálat működik a gyors erők és eszközök alkalmazása érdekében” – fogalmazott Bakondi György.

Az előrejelzések szerint az időjárás is kedvez majd az ünneplőknek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk: A Nyugati nyaralás díszbemutatóján jártunk

Svenk: A Nyugati nyaralás díszbemutatóján jártunk

Nézőcsúccsal robbant be a hazai mozikba az új krimi-vígjáték, a Nyugati nyaralás. A moziról mások mellett Szervét Tibor nyilatkozik. Teniszpartnerét az egykori profi játékos, Noszály Sándor alakítja a filmvásznon. 

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!