2023. 06. 10. Szombat Margit, Gréta napja
Jelenleg a TV-ben:

Mese a 12 találatról

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Belföld

Rendkívüli intézkedéseket nem tervez a hatóság

Fél Budapestet lezárják az augusztus 20-ai rendezvények miatt, rendkívüli intézkedéseket viszont nem tervez a hatóság. A buszok és a vonatok menetrendjében is lesz változás a hosszú hétvégén, a közlekedési társaságok azt javasolják, hogy indulás előtt mindenki tervezze meg az útvonalat.

  • Rendkívüli intézkedéseket nem tervez a hatóság

Vasárnap délelőtt még csak a nemzeti lobogók figyelmezettek az ünnepre, gond nélkül lehetett közlekedni az Erzsébet-hídon. A hosszú hétvége hátralévő részére azonban lezárják a hidat. Ahogyan az Alagutat, a Lánchidat, a Várkert rakpartot, az Attila utat, a Március 15. teret és a Fő utcát is. De az ünnepi programok miatt a Kossuth tér környékén, a körmenet miatt pedig a Szent István-bazilikához vezető utakon is korlátozásokra kell készülni. A tűzijáték miatt lezárják az alsó rakpartot is, a Duna mindkét oldalán.

„Mindenféleképpen tájékozódjanak indulás előtt, hogy milyen lezárásokra kell számítani. Ezen felül a rendőrség különleges intézkedéseket nem tervez. Természetesen a rendezvények biztonságát annak megfelelően fogjuk biztosítani, hogy hány személy vesz részt a rendezvényen, milyen helyszínen zajlik az, de jelen állás szerint nem készülünk különleges biztosítási feladatra” – tudatta Lakatos Tibor, az ORFK Rendészti Főigazgatóság Közrendvédelmi Főosztályának vezetője.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) munkatársai azt javasolják, aki teheti menjen metróval vagy gyalogoljon az ünnepi helyszínekre. „Augusztus 20-án, hétfőn a BKK-járatok az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint indulnak. Hétfőn a tűzijáték előtt és után is sűrűbben indulnak egyes autóbusz járatok, és tartalék járművek is készenlétben állnak, érdemes ugyanakkor az utazást előre megtervezni a BKK futár alkalmazással, illetve az egyes járatok megváltozott közlekedését a BKK info webes és mobil alkalmazásán lehet nyomon követni” – hívta fel a figyelmet Nyesőné Vass Gabriella, a BKK-info szóvivője.

A hosszú hétvégén a vonatközlekedésben is vannak változások. Augusztus 19-én ünnepnapi, augusztus 20-án vasárnapi, augusztus 21-én, kedden pedig ismét a szokásos, munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. 

A miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója a köztévében azt mondta: felkészültek az ünnepi programok biztosítására. „Én úgy látom, hogy az érintett szervek felkészültek sokadszorra. Megfelelő módon koordinált ez az összehangolás, és az operatív törzs a kormányszóvivő vezetésével most már napok óta több elemét is gyakorolta, értelmezte, értékelte, felkészült ennek a munkának a központi koordinációjára. És egyes érintett hatóságoknál is megerősített ügyeleti szolgálat működik a gyors erők és eszközök alkalmazása érdekében” – fogalmazott Bakondi György.

Az előrejelzések szerint az időjárás is kedvez majd az ünneplőknek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Éjszakai csapást mértek Odesszára az oroszok

Éjszakai csapást mértek Odesszára az oroszok

Drónokkal támadta Odessza városát éjszaka az orosz hadsereg. A csapás során rakétákat is bevetett a Föderáció, a robbanások három civil életét követelték, közel harmincan megsérültek.
Szélesvásznú történelem: Mese a 12 találatról

Szélesvásznú történelem: Mese a 12 találatról

A Makk Károly rendezésében készült vígjáték nehéz időkben született, mégis az adott kor kispolgárai tudtak azonosulni a karakterekkel, amelyeknek a fő üzenete nyilvánvaló: merjenek a sarkukra állni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!