2020. szeptember 25.,
péntek, Eufrozina, Kende napja

Fejlesztések a PTE orvosi karán

2020. február 4., kedd 15:35

Jelentős fejlesztések zajlanak a Pécsi Tudományegyetem orvoskarán. Az új - 11 milliárd forintba kerülő - elméleti tömb őszre készül el, de várhatóan még idén újabb 6 milliárdos beruházás indul a campuson.

Az egyetem orvoskarán mintegy 3500 diák tanul, kétharmaduk külföldi. Az elméleti tömb 50 éve épült, mely már nem tudja fogadni a diákokat. Az új épület szeptemberre lesz kész. A 11 milliárdos beruházás a Modern Városok Program része.

Meg kellett felelni a karnak az elvárásainak, illetve értelemszerűen egy keretrendszer szerint haladtunk előre, hogy megvalósuljon a végén az az elvárás, amit a kar, illetve a kancellária is támasztott, és építészetileg is beleférünk a keretbe

- mondta a Modern Városok Program projektmenedzsere, Tóth András.

A kar nem csak infrastrukturális téren újul meg. A következő években növelik a jelenleg 800 fős oktatói létszámot és strukturális átalakításokat is terveznek.

Látjuk annak szükségességét, hogy mind az oktatásunkban, a kutatásunkban, és a marketingünkben is egy modernizációs folyamat menjen végbe. Tehát azokat a részeket, amik ma már nem a kor színvonalán vannak, igyekezzünk fejleszteni

- fogalmazott Nyitrai Miklós, a PTE Általános Orvostudományi Kar dékánja.

A kar következő beruházása egy fogorvosi tömb, valamint egy pre-klinikai kutatóközpont építése lesz. A két projekt csaknem 6 milliárd forintba fog kerülni.

HírTV