2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Belföld

Fejlesztések a PTE orvosi karán

Jelentős fejlesztések zajlanak a Pécsi Tudományegyetem orvoskarán. Az új - 11 milliárd forintba kerülő - elméleti tömb őszre készül el, de várhatóan még idén újabb 6 milliárdos beruházás indul a campuson.

  • Fejlesztések a PTE orvosi karán

Az egyetem orvoskarán mintegy 3500 diák tanul, kétharmaduk külföldi. Az elméleti tömb 50 éve épült, mely már nem tudja fogadni a diákokat. Az új épület szeptemberre lesz kész. A 11 milliárdos beruházás a Modern Városok Program része.

Meg kellett felelni a karnak az elvárásainak, illetve értelemszerűen egy keretrendszer szerint haladtunk előre, hogy megvalósuljon a végén az az elvárás, amit a kar, illetve a kancellária is támasztott, és építészetileg is beleférünk a keretbe

- mondta a Modern Városok Program projektmenedzsere, Tóth András.

A kar nem csak infrastrukturális téren újul meg. A következő években növelik a jelenleg 800 fős oktatói létszámot és strukturális átalakításokat is terveznek.

Látjuk annak szükségességét, hogy mind az oktatásunkban, a kutatásunkban, és a marketingünkben is egy modernizációs folyamat menjen végbe. Tehát azokat a részeket, amik ma már nem a kor színvonalán vannak, igyekezzünk fejleszteni

- fogalmazott Nyitrai Miklós, a PTE Általános Orvostudományi Kar dékánja.

A kar következő beruházása egy fogorvosi tömb, valamint egy pre-klinikai kutatóközpont építése lesz. A két projekt csaknem 6 milliárd forintba fog kerülni.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A covid miatt lesznek többször betegek a gyerekek

A covid miatt lesznek többször betegek a gyerekek

Havasi Katalin, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szerint nem szabad félvállról venni a fertőzéseket, és van néhány praktika, amivel ha elkerülni nem is tudjuk, de csökkenthetjük a betegségek kockázatát.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

"Szüksége van Magyar Péternek 24 órás rendőri védelemre?"
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!