2019. május 20.,
hétfő, Bernát, Felícia napja

Fegyőr és Pörzsölő a Főhősben

Hír TV

2019. február 18., hétfő 21:57, frissítve: szerda 07:29

A Főhős eheti hősei abban hasonlítanak, hogy pártjuk ÁSZ-vizsgálaton ment át és a vizsgán megbukott. Valamint az, hogy gyűlölik Orbán Viktort. Egyikük egy spirálban forog, míg másikuk fiatal forradalmárként kíván tündökölni a meg nem értett értelmiségek egén. Elsőként bemutatjuk Pörzse Sándor életútját, aki még jobbikos képviselő is volt, majd adunk egy kis ízelítőt a momentumos Fekete-Győr András munkásságából.

Pörzse Sándor nem ma kezdte. Volt műsorvezető baloldali rendezvényen, aztán egy ideig csak rovásírással lehetett leírni a nevét, mostanában azonban a ballibekkel fotózkodik. És talán már maga sem tudja, mi ellen harcol. Heller Ágnessel a trianoni revízióért vagy Gulyás Marcival a globális nagytőke ellen. Versenyszerűen foglalkozott a labdarúgással, majd reklámszakember lett. Volt sportújságíró, dolgozott kereskedelmi rádióknál, könnyűzenei műsort vezetett a TV-ben, sőt, még Zalatnai Saroltával is volt közös műsora.

Másik főhősünket csak „Fegyőr”-ként emlegetnek. A jogász végzettségű 29 éves Fekete-Győr András éppen Párizsban elmélkedett, amikor 2014. január 15-én elhatározta, hogy ideje visszatérni Magyarországra. Mert nincs szolidaritás a jobboldalon, nincs pozitív nemzetkép a baloldalon, ezért úgy gondolta, létrehoz egy új generációs politikai közösséget, amely a vállalhatatlan kormánnyal és a vállalhatatlan ellenzékkel szemben is alternatívát nyújt. Ez lett a Momentum.

Részletek a Főhős adásában: