2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Fegyelmi eljárás indult az MSZP-ben Mesterházy Attila ellen

Fegyelmi eljárás indult az MSZP-ben Mesterházy Attila, a párt volt elnöke ellen. A politikus ezt megerősítve péntek este az MTI-nek azt mondta, vitatja az ellene tett panasz megállapításait, de áll a fegyelmi eljárás elé.

  • Fegyelmi eljárás indult az MSZP-ben Mesterházy Attila ellen

Mesterházy Attilát azt követően kereste meg az MTI, hogy az Index pénteken beszámolt arról: kedden összeül az MSZP fegyelmi testülete, mivel Kurtyán Ferenc, az MSZP egyik szekszárdi választmányi tagja panaszt tett a volt pártelnök ellen és kezdeményezte kizárását a február 15-i választmányi ülésen történtek miatt. Azt írták, az európai parlamenti (EP-) listával foglalkozó ülésen vita alakult ki Ujhelyi István EP-képviselőnek és Szanyi Tibornak, a párt alelnökének és EP-képviselőjének listán elfoglalt helyéről. Majd többkörös szavazás után Ujhelyi István került a második helyre.

Az Index szerint a Mesterházy Attila ellen tett panaszban az áll, hogy ő szivárogtatta ki a sajtónak a történteket, sőt videofelvételt is készített a párt európai parlamenti listájáról döntő testületi ülésről. A választmányi tag azt is kifogásolja a panaszban - tette hozzá a hírportál - , hogy a volt pártelnök járja az országot, kampányol és a saját népszerűségét építi a jelenlegi elnökkel szemben.

Mesterházy Attila péntek este az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta, egyetért azzal, hogy Tóth Bertalan vezesse az MSZP EP-listáját és nem hagyja, hogy éket verjenek személye és a pártelnök közé. Megerősítette, a választmány ülésén azt támogatta, hogy Szanyi Tibor álljon a lista második helyén Ujhelyi István előtt.

Hozzátette: senkinek semmilyen felvételt nem adott oda és nem is hozott nyilvánosságra semmilyen felvételt. A folyamatban lévő eljárást nem kívánta kommentálni.

A politikus szerint az MSZP-nek nem a belső ügyekkel kell foglalkoznia, hanem az EP-kampánnyal. "Amikor az MSZP belügyeiről szól a média, akkor mi mindig rosszul járunk, amikor a programunkról beszélünk, jól járunk" - fogalmazott.

Láng Balázs, az MSZP kommunikációs igazgatója az MTI-nek nem kívánta kommentálni az ügyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!