2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Vezércikk 04:20

Belföld

Fegyelmi bizottság vizsgálja az I. kerületi polgármester vesztegetési ügyét + videó

Fegyelmi eljárást indított az I. kerületi képviselő-testület a párbeszédes polgármesterrel szemben, továbbá egy vizsgálóbizottság felállítását is kezdeményezte a Ruszwurm cukrászda ügyében. A cukrászda tulajdonosa ugyanis azt állítja, hogy V. Naszályi Márta védelmi pénzt kért tőle. A kerület első embere azonban továbbra is tagadja, hogy ilyet tett volna.

  • Fegyelmi bizottság vizsgálja az I. kerületi polgármester vesztegetési ügyét + videó

A képviselő testület úgy döntött, hogy fegyelmi vizsgálatot kezdeményez, Váradiné Naszályi Márta polgármester asszony ellen a sorozatos törvénysértései miatt - jelentette ki az I. kerület fideszes önkormányzati képviselője. Varga Dániel szerint erre azért volt szükség mert V. Naszályi Márta akadályozta a képviselő-testület törvényes működését. Korábban a kormányhivatal is felszólította a polgármestert a törvények betartására, de ennek se tett eleget.

Legutóbb a Ruszwurm és a Korona cukrászda körüli botrány kapcsán került a középpontba V. Naszályi Márta.

Szamos Miklós a cukrászdák tulajdonosa korábban azt mondta, hogy polgármesteri kampányához várt tőle pénzt V. Naszályi Márta. Emiatt állított fel a vizsgáló bizottságot a Budavári Önkormányzat.

A polgármester azonban továbbra is tagadja, hogy pénzt kért volna Szamos Miklóstól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!