2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Belföld

Februártól jönnek az új motorvonatok

Februártól új, emeletes motorvonatokat közlekedtet a MÁV az elővárosi forgalomban. Ma délután Szolnokon mutatták be a nemzeti vasúttársaság legifjabb tagját. Az új szerelvény hamar elnyerte a leendő utasok tetszését.

  • Februártól jönnek az új motorvonatok

A MÁV egyik legforgalmasabb vonala a szolnok- budapesti. Évente tizenkilencmillió utas száll vonatra ezen a szakaszon. Rövid idő múlva már ilyen modern szerelvények szolgálják az utasokat.

MÁV ezen a hétvégén három vidéki állomáson mutatta be a vasúti közlekedés jövőjét. A nemzeti vasúttársaság februártól tizenkilenc motorvonatot állít üzembe az elővárosi forgalomban.

Egy ilyen KISS motorvonat ötmilliárd forintba kerül. Energiafelhasználását, karbantartását tekintve azonban lényegesen olcsóbb, mint ma közlekedő, negyvenéves társai.

A KISS emeletes szerelvényeken ezer utas is kényelmesen elfér, ráadásul az emeleti utazás eddig nem tapasztalt élményt nyújt az utasoknak.

A szolnoki pályaudvaron tartott nyílt napra még nem saját kerekein érkezett a MÁV legfiatalabb szerelvénye. A KISS motorvonatok februárban kapnak forgalmi engedélyt, akkor szállítják az utasokat Budapest agglomerációjában.

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!