2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Belföld

Farsangi napokkal búcsúztatja a telet Kaposvár

Karneváli hangulattal és futóversennyel búcsúztatják a telet február 8. és 10. között Kaposváron a somogyi megyeszékhely hagyományos farsangi rendezvénysorozata keretében.

  • Farsangi napokkal búcsúztatja a telet Kaposvár

A több mint három évtizedes múltra visszatekintő Kaposvári Dorottya és Félmaraton Farsangi Napokon Csokonai Vitéz Mihály Dorottya, avagy a dámák diadala a Fársángon című vígeposzát idézik fel, amelynek alapjául a költőnek a városban 1798-ban szerzett báli élményei szolgáltak – tájékoztatta a szervező Együd Árpád Kulturális Központ az MTI-t.

A fesztivál február 8-án délután Csokonai szobrának megkoszorúzásával, a kaposvári ifjak részvételével zajló Deákfarsanggal veszi kezdetét. A Baranta Egyesület, a Langaléta Garabonciások, hagyományőrző néptánccsoportok, civil szervezetek közreműködésével megrendezendő fő program, a Dorottya kisasszony és a Karnevál herceg által vezetett maskarások belvárosi felvonulására február 9-én 15 órától kerül sor.

A farsangi napok ezen kívül számos színes, érdekes programot kínálnak a város lakóinak és a turistáknak. Lesz térzene, táncház, rönkhúzó verseny, játszóház, álarc- és hangszerkészítő foglalkozás, s egyebek mellett lehetőség nyílik egy vezetett városházi látogatásra is.

Az érdeklődők szórakoztatásáról a Csiky Gergely Színház színművészei, a Somogy Zenekar, a Somogy Táncegyüttes, az Ördöngösök, a Hajdina és Drávagyöngye néptáncegyüttesek, a Folk-Zona, az Együd Árpád Művészeti Iskola néptáncosai és a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kara gondoskodik.

A Kométa 9. Farsangi Félmaraton futói február 10-én 11 órakor rajtolnak el a Kossuth térről, hogy a város legszebb részeit érintve teljesítsék a több mint 21 kilométeres távot.

(Fotó: kaposvar.hu)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!