2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Mágnás Miska

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Farkas Örs: Egyetértési pontok kialakítása a nemzeti konzultáció célja

A kormánynak a nemzeti konzultáció meghirdetésével az a célja, hogy egyetértési pontokat alakítson ki a társadalommal, a közbeszédet meghatározó olyan ügyekben, mint a börtönviszonyok miatti kártalanítások, vagy a gyöngyöspatai kártérítések kérdése - jelentette ki a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivője a közmédia keddi műsorában.

  • Farkas Örs: Egyetértési pontok kialakítása a nemzeti konzultáció célja

Farkas Örs magyarázata szerint arra számítanak, hogy a kormányzat ezen ügyekkel kapcsolatban tervezett döntéseit komoly nemzetközi támadások érik, ám az emberek véleménye magabiztos hivatkozási pontot jelenthet a kormány számára.

Annál is inkább számítanak a támadásokra, mert a kormányzat által felvetett problémákat éppen külföldről finanszírozott szervezetek generálják és visszaélnek a jogi lehetőségekkel - tette hozzá.

Mint elmondta: úgy látják, hogy Európában elindult egy tendencia, ami az áldozatok érdekei elé helyezi a bűnözők érdekeit. A helyzetet jellemzi - folytatta -, hogy immár 12 ezer börtönkártérítési per indult az állammal szemben és a megítélt összeg eléri a 8,5 milliárd forintot.

Közlése szerint ez annak a következménye, hogy sok esetben olyan szereplők, akik külföldi szervezetekhez kötődnek, nem az áldozatok, hanem a bűnözők oldalára álltak. Olyan lehetőségeket keresnek, amelyek segítségével komoly összegeket juttathattak el egyrészt maguknak, másrészt a bűnözőknek - fogalmazott.

Farkas Örs szerint Gyöngyöspata esetében

egy "vállaltan külföldről finanszírozott szervezet" szított ellentétet egy olyan ügyben, ami megoldódott volna, és ezzel újra belső feszültséget teremtett egy településen.

A helyi önkormányzattal szemben megítélt százmillió forint ugyanis csődbe juttathatja a települést - mutatott rá. Ebben az esetben az oktatás pótlása lenne a célszerű megoldás, ám ezt a külföldről finanszírozott szervezetek elutasítják - tette hozzá.

A szóvivő elmondta, a nemzeti konzultáció kérdései sorában fel kívánják vetni azt is, hogy egy bírónak lehetnek-e üzleti típusú érdekeltségei.

Arról is szólt, hogy a konzultációs kérdőív várhatóan nyolc kérdést tartalmaz majd és elektronikus úton is ki lehet majd tölteni.

Az ívek postázását március közepén kezdik meg.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Menczer Tamás: Orbán Viktor egy válságálló miniszterelnök

Menczer Tamás: Orbán Viktor egy válságálló miniszterelnök

Jelenleg Orbán Viktor személyében csak Magyarországnak van egy akcióképes békepárti miniszterelnöke, aki mindig megvédte a magyar érdeket, "nekünk egy válságálló miniszterelnökünk van" - jelentette ki a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalára feltöltött szombati videóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!