2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Szinbád

Következik:

Híradó 23:00

Belföld

A Mi Hazánk is megszavazza Farkas Gergely mentelmi jogának felfüggesztését

A képviselői mandátumába kerülhet Farkas Gergely jobbikos képviselőnek, hogy a tavalyi választási kampányban megpróbálta ellenfelét pénzért cserébe visszalépésre bírni - mondta Apáti István független országgyűlési képviselő az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A volt jobbikos politikus kifejtette: büntetőjogilag azon fog múlni az ügy megítélése, hogy az ügyészség kellő bizonyítékot tudott-e összegyűjteni az ügyben.

  • A Mi Hazánk is megszavazza Farkas Gergely mentelmi jogának felfüggesztését

Apáti István elmondta: valószínűleg a teljes Országgyűlés meg fogja szavazni a képviselő mentelmi jogának megszüntetését, így a Mi Hazánk Mozgalom is. Szerinte a büntetőeljárás végkimenetelétől függ Farkas Gergely politikai jövője.

Hozzátette: nagyon kevés ilyen ügy zajlott az elmúlt 20-30 évben, így a joggyakorlat e tekintetben rendkívül hiányos, Farkas Gergely azonban nagyon nehéz helyzetbe hozta a Jobbikot.

Apáti István Varga-Damm Andrea napokban kirobbant botrányáról, miszerint a jobbikos politikus közreműködésével tehettek ki saját házából egy idős asszonyt, elmondta: 2014 végén Vona Gábor ötlete volt, hogy Varga-Damm Andreát el kell kezdeni országos szintű politikusként felépíteni. Őt akkor azzal bízta meg a Jobbik, hogy vizsgálja ki, van-e pártbiztonsági kockázata képviselőnő politikai szerepvállalásának.

Azok alapján a dokumentumok alapján, amiket én láttam, én nyugodt szívvel ki mertem jelenteni a Jobbik akkori elnökségének, hogy nincs pártbiztonsági kockázata az ő politikai szerepvállalásának, de azt nem tudom, hogy minden dokumentumot teljes körűen megkaptam-e, és minden olyat is, amit az ECHO TV néhány nappal ezelőtt bemutatott–mondta az esettel kapcsolatban Apáti István.

Hozzátette: közel fél évtizede juttatták el hozzá ezeket dokumentumokat, így azok már rég óta nincsenek nála.

Tekintse meg a teljes beszélgetést! 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!