2021. 09. 23. Csütörtök Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 20:00

Belföld

Fabiny Tamás: Merjük Isten elé vinni a magánéleti gondokat

Merjük Isten elé vinni a magánéleti gondokat - mondta a karácsonyi istentiszteleten a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke.

Fabiny Tamás szerint József és Mária története arra is példa, hogy a születendő gyermek összetartja a széthullóban lévő családot. A karácsony a családok összefogásáról, a közös imáról szól, hogy ne legyen feszültség és szembenállás ebben az országban - hangsúlyozta a püspök.

„Máté evangéliuma József, az apa szemszögéből meséli el Jézus születését” - mondta a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke. „A szent család története arra tanít, hogy a magánéleti gondok is isten elé vihetők, mert tőle remélhetünk megoldást” - fogalmazott Fabiny Tamás.

„Amikor életünket egyetlen csődtömegnek érezzük, amikor fáj a magány, vagy éppen nehezebben boldogulunk azzal, aki mellettünk van, kérve kérlek titeket, mielőtt elhamarkodott döntést hoznátok, vagy életellenes döntést hoznátok, vigyétek gondjaitokat isten elé. Hiszen ő ma is küld angyalokat, talán egy lelkipásztort, egy testvér, egy barát személyében, akik egészen biztos, új megoldásokat tudnak kínálni” – jelentette ki.

A püspök prédikációjában Dietrich Bonhoeffert, a német evangélikus egyház nácik által kivégzett teológusát is idézte: csak a hívő engedelmes és aki engedelmeskedik, az hívő. Hozzátette: ugyanez lehet a sorsa ma is az üldözött keresztényeknek. Fabiny Tamás nyári nigériai látogatását is felidézte, amikor olyan vidéken járt, ahol az iszlamista Boko Haram keresztény templomokat gyújtott fel.

„Nekem azért fontos a karácsony, mert eljött a Megváltónk. Megváltott a sok bűneinktől, és aki őt követi, az csak, hát az jó ember lehet. Szóval, én mindenkinek azt ajánlom, hogy kövesse Jézus tanításait, és akkor boldog, minőségi életet élhet” – mondta Smela Istvánné, aki részt vett a misén.

A karácsony a családok összetartásáról, a közös imádkozásról szól, hogy békesség és ne feszültség, ne szembenállás legyen az országban - üzente az Evangélikus egyház elnök-püspöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Újabb horrorvágóhidat leplezett le a NÉBIH

A helyszínen az ellenőrök gyomorforgató körülményeket tapasztaltak, az udvaron például rovarral szennyezett fagyasztott termékek is voltak. 2021. szeptember 23.

Letették az új mohácsi kikötő alapkövét

Mohácson letették az új országos közforgalmú kikötő alapkövét. A mintegy 7,8 milliárd forintos beruházás 2023. végére készül el. 2021. szeptember 23.

Mazsihisz: Ózd jobbikos alpolgármestere adjon magyarázatot!

Rossz érzéseket kelt a magyarországi zsidóság tagjaiban az ózdi alpolgármester fotója. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!