2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Ezzel nagyon rosszul járnak a nők

Akár 80-90 százalékkal is emelkedhet a nők életbiztosításának díja december 21-e után, az életbe lépő uniós szabályozás miatt. A tagországokban ugyanis nem lehet majd különbséget tenni a nemek között. A Magyar Biztosítók Szövetsége szerint az új díjszabás elriasztja majd az ügyfeleket.

Egy 37 éves hölgy esetében eddig 27-28 ezer forint közt jöttek ki a biztosítók ajánlatai, a fizetendő összeg most, az új direktíva alapján – teljesen egyforma paraméterekkel számolva – 37 400 forint lett. Egy férfi esetében az eddigi 42-43 ezer forint szintén 37 ezer forintra változott – így alakulnak majd az életbiztosítási díjak december 21-től. Egy uniós előírás szerint ugyanis egyetlen tagországban sem lehet eltérés a férfiak és a nők biztosítási díjaiban.

– Az árak meg fognak változni. A férfiak biztosítása csökkenni fog, míg a hölgyeké a nálunk lévő jelenlegi kalkulációk alapján majdnem 60 százalékkal is növekedni fog – mondta a Hír TV-nek Németh Péter biztosítási alkusz.

Az idősebb korosztály még rosszabbul jár. A 45-50 év feletti hölgyeknek akár 80-90 százalékkal is emelkedhet a biztosítási díjuk. Az elmúlt hónapokban több ezren keresték fel a biztosítójukat, hogy még az áremelkedés előtt megkössék életbiztosításukat. A novemberi szerződésekre ugyanis még nem vonatkozik a változás. A társaságok egy része ennek ellenére a jövőben nem számít forgalomcsökkenésre.

– Semmiképpen nem várunk csökkenést. Az árazás megváltozik, és ez a fajta csökkenés most a hölgyek hátrányára mozdítja el a díjakat. Úgy gondolom, hogy még mindig vannak olyan biztosítások, amelyekkel érdemes bebiztosítani magunkat váratlan tragédia esetére – jelentette ki a Generali Biztosító személybiztosítási üzletágának igazgatója, Schaub Erika.

A Magyar Biztosítók Szövetsége nem így látja. – Az életbiztosítási szerződéskötési kedv éppen a lakosság egyre szűkülő forrásai miatt csökken. Sajnos elképzelhető, hogy ez felgyorsítja ezt a folyamatot, vagy legalábbis nem fordítja meg – tette hozzá a Mabisz kommunikációs vezetője, Gilyén Ágnes.

A változtatás nem érinti a kötelező felelősségbiztosításokat, hiszen ott inkább a kor a mérvadó a díjak meghatározásánál.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!