2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A szabadság bolond körei 11:00

Belföld

„Ezt a meccset a Fidesz megnyerte”

Felfüggeszti tagságát a Fidesz az EPP-ben, de csak addig, amíg a Bölcsek Tanácsának vizsgálata tart. Mire számíthat a Fidesz a döntés után? A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Tóth Erik, a Nézőpont elemzője és Galló Béla politológus elemezték a helyzetet Földi-Kovács Andrea kérdésére.

  • „Ezt a meccset a Fidesz megnyerte”

„Az egész elmúlt időszak értékelését jó, hogy ha két dimenzióban vizsgáljuk a kimenetel szempontjából. A kommunikációs szint, a másik a tartalmi szint. Kommunikációs szinten ezt a meccset a Fidesz megnyerte, vagy személyesen Orbán Viktor, azért is, mert túl nagy volt az elvárás a kizárására a nemzetközi médiában és egyes politikusok is nagyon beálltak ebbe a sorba. Ehhez képest olyan megoldás született, ami a Fidesz forgatókönyve volt. Itt Weber úr a kommunikációs csatát elvesztette. Tartalmilag egyértelműn arról van szó, hogy ezt a választásokig ezt a kérdést elmaszatolják: függetlenül attól, hogy mi lesz a Bölcsek Tanácsának konklúziója Magyarországról” – vélte Galló Béla politológus.

„Az a kompromisszumos megállapodás, ami megszületett, az nem a Fidesz ellenében, hanem a Fidesszel egyetértésben született meg, és ez jelenti a legnagyobb különbséget a kizárás és felfüggesztés, valamint az önkéntes felfüggesztés között. Az Európai Néppártnak most az a célkitűzése, hogy legalább május 26-ig fenntartsák azt az egységet, ami 2014 óta dominált az európai politikában. Mindenki arra készült, hogy a bevándorlást pártoló, szélsőségesen liberális tagpártok, akik ki akarták zárni a Fideszt, nem tudnak tort ülni. Az a politikai célkitűzés, ami megfogalmazódott a részükről elbukott” – mondta Tóth Erik a Nézőpont elemzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!