2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Belföld

Ezrek mennek Csíksomlyóba a zarándokvonattal

Több ezer utast várnak az idén nyolcadik alkalommal induló pünkösdi zarándokvonatokra. A Szombathelyről, Budapestről és Miskolcról a csíksomlyói búcsúba tartó szerelvények egy része idén először akadálymentes lesz, így a mozgáskorlátozottak mellett a nagycsaládosoknak és a kerékpáros zarándokoknak is lehetősége lesz csatlakozni az úthoz.

  • Ezrek mennek Csíksomlyóba a zarándokvonattal

A Magyar Püspöki Konferencia elnöke, Veres András püspök szentelte fel azokat a vonatkocsikat, amelyekkel több ezer zarándok utazik majd Pünkösd előtt egy héttel Ferenc pápa csíksomlyói miséjére, majd az egy héttel későbbi hagyományos búcsúba.

Évről-évre egyre többen váltanak jegyet a zarándokvonatokra, az idei, nyolcadik Boldogasszony Pünkösdi Zarándokvonatra is több ezer utast várnak. A MÁV-Start vezetője szerint ez is mutatja a vállalkozás sikerét. A cég minden évben fejleszt valamit az utazás minőségén.

Be fogjuk sorozni azt az új, saját fejlesztésű és már sorozatgyártásban gyártott IC plusz kocsinkat, amelyekre rendkívül büszkék vagyunk és amely nagyon nagy hiányt pótol. Ezek a kocsik különlegesek, hiszen ez a kocsik már alkalmasak mozgásukban korlátozott, netán kerekesszékbe kényszerült utasok, illetve alkalmas a kisgyermekkel utazó nagy családok kényelmes és biztonságos utazási feltételeinek a megteremtésére – nyilatkozta Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója.

A magyarság és a nemzeti összetartozás élményével is gazdagodnak a zarándokok - mondta el az EMMI államtitkára. Fülöp Attila szerint a zarándoklaton mindenki saját korlátaival szembesül, azokat győzheti le.

Mégis csak egy 20 órás vonatút és utána egy gyalog zarándoklat alkalmas arra, hogy mindenki a saját nehézségeivel szembesüljön és ezt megpróbálja leküzdeni. És alkalmas arra is, hogy a közösségben való létezést, a közösséghez való tartozást, a közösségben lévő kötöttségeket gyakorolja az ember, talán jobban, mint a mindennapokban – mondta el Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

A zarándokokhoz minden évben csatlakoznak állami gondozott, nehéz szociális helyzetben élő fiatalok is. Az utat szervező utazási iroda vezetője szerint a lelki élmény az elsődleges.

Olyan történeteink vagyunk ezektől a fiataloktól, amik nekünk is rengeteget jelentenek. Nagyon nagyon hálásak vagyunk ezért. Nagyon nagyon hálásak vagyunk azért, mert ezekre a zarándoklatokra óriási igény van, hogy nagyon sokan eljöjjenek. Olyanok is: lelki vezetők, papok, szerzetesek, akik beülnek a csendes fülkébe, akik gyóntatnak, akik a lelki beszélgetéseket végzik – számolt be Budai László a Misszió Tours Utazási Iroda ügyvezetője. 

A zarándokutak fővédnöke, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Veres András a Magyar Püspöki Konferencia elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje az elmúlt hetekben többször beszélt már arról, hogy Budapesten Gyurcsány Ferenc a főnök, hiszen Karácsony Gerely semmilyen kérdésben sem tud önálló döntést hozni, mindenben a bukott kormányfő diktál neki.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!