2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Ezeken a helyszíneken, időpontokban lesznek ünnepi programok Budapesten a Szent István Napokon

Nemzeti ünnepünkön minden korosztály találhat izgalmas programokat a nap folyamán, egészen az esti tűzijátékig. Történelmi kalandozások, hagyományőrző bemutatók és kreatív workshopok várják a gyermekes családokat az idei Szent István Napon. Kiemelt érdeklődésére tarthat számot a Szent Jobb és az Aranyvonat kiállítás az Alkotmány utcában, és a hagyományos Magyar Ízek Utcája, és persze a rengeteg koncert, minden műfajban.

  • Ezeken a helyszíneken, időpontokban lesznek ünnepi programok Budapesten a Szent István Napokon

Az állami ünnepség reggel 8.00 órakor kezdődik a Kossuth téren Magyarország lobogójának felvonásával majd a tisztavatással. 8.30 perckor fél kilenckor a kecskeméti repülődandár három Gripen harcászati repülőgépből álló köteléke díszelgő áthúzást hajt végre a Kossuth tér fölött.

A légi parádét 9 és 10 óra között tartják a Duna felett, a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon. A főváros több helyszínén egész napos programsorozattal készülnek a szervezők, minden részlet, az egyes programok kezdési időpontja a Szent István Nap honlapján és az applikációban olvasható, de a főbb helyszínek a következők.

A magyar divat- és dizájnvilág legtehetségesebb képviselőinek munkáit tekinthetik meg a látogatók a Divat & Design Fesztiválon, a Millenáris Parkban. A fesztivál célja, hogy egy hangulatos, inspiratív közösségi teret hozzon létre, ahol a család minden tagja megtalálhatja a számára legérdekesebb programot. A workshopokon és interaktív foglalkozásokon az érdeklődők kipróbálhatják a legkülönfélébb kreatív technikákat.

A Hősök Útján a magyar történelem legemlékezetesebb pillanatai elevenednek meg. Az I. kerületben, aTóth Árpád sétányon hagyományőrző csoportok és színészek közreműködésével izgalmas múltbéli jeleneteket élhetnek át a látogatók. Puskaropogás és kardcsörtéknek mellett a Hősök Útja szelfipontján történelmi alakok virtuális társaságában készülhetnek a fotók.

Elmaradhatatlan része az ünnepi programnak az ország egyik legnagyobb népművészeti fesztiválja a Budai Várban, ahol a résztvevők betekintést nyerhetnek a népi mesterségek titkaiba, és akár maguk is kipróbálhatják a különböző kézműves technikákat. A vásárt zenei és táncos programok kísérik.

A Szent István-napi gyermekprogramok központja idén is a Városliget. A Varázsligeten megelevenedik István király udvara és Csukás István mesehőseivel is találkozhatnak a kicsik. A Vajdahunyad vára és a Kós Károly sétány között elterülő rendezvényhelyszínen számtalan varázslatos program várja a családokat.

teljes cikk a Világgazdaság honlapján olvasható.

Fotó: Világgazdaság / Máté Krisztián

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ma tetőzik a Lajta + videó

Ma tetőzik a Lajta + videó

Jó döntést hozott Orbán Viktor: már érezhető a Lajta vízszintjének csökkenése- közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!