2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Ez vár a kutyasétáltatókra és a telefonbetyárokra

Nyílt levélben tiltakoznak a kutyatartók a póráz kötelezővé tétele ellen. A Belügyminisztérium múlt héten megjelent javaslata szerint szabálysértésnek minősülne, ha valaki nem köti meg a kutyáját sétáltatás közben. De szigorúbban büntetnék a telefonbetyárokat is, akik szórakozásból tárcsázzák a segélyhívó számokat.

A Belügyminisztérium tervei szerint ha valaki a jövőben póráz nélkül viszi sétáltatni a kutyáját, azt büntetni fogják. A társadalmi vitára bocsátott javaslat ellen az egyik kutyás szervezet nyílt levélben tiltakozik. Szerinte amiatt, hogy egyes kutyákat csak pórázon lehet az utcára vinni, még nem kell az összes kutyatartót megbüntetni.

A jövőben az is szabálysértésnek minősülne, ha valaki visszaél a segélyhívó számokkal. Tavaly ugyanis csak a tűzoltóknak több mint 20 millió forintos kárt okoztak a telefonbetyárok. „Több mint 850, szándékosan megtévesztő hívás érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. Ez azt jelenti, hogy ezeknél az eseteknél mintegy 25-30 ezer forintos vonulási költségre lehet számolni átlagban” – mondta Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

A téves bejelentés most is szabálysértésnek minősül. Ha elfogadják a tervezetet, azt a telefonálót is meg lehet büntetni, aki vicces vagy trágár üzeneteivel percekig foglalja a vonalat. „Volt, aki egész éjszaka ezzel szórakoztatta a segélyhívást fogadó tűzoltót” – közölte Kis-Guczi Péter, a Lánglovagok Egyesületének elnöke. Az egyik egyesület szerint a pontatlan megfogalmazás miatt sok jóhiszemű telefonáló is pórul járhat.

A Belügyminisztériumban a társadalmi vita során beérkezett javaslatokat értékelik. A kormány csak ezután tárgyal a változásokról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

Magyarország EU-elnökségéről, az ukrajnai és a közel-keleti háborús konfliktusokról valamint a svájci-magyar gazdasági együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Viola Amherddel, a Svájci Államszövetség elnökével pénteken a Karmelita kolostorban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!