2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Szinbád

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szinbád 22:00

Belföld

Ez vár a diákokra januártól

Tanítási időben nem lehetnek januártól igazolás nélkül a 14 év alattiak az utcán. Ha rajtakapja őket a rendőr, visszaviheti őket az iskolába. A jogszabályról nemrég döntött a parlament. A Belügyminisztérium célja a lógás visszaszorítása. A rendőrök jövőre a köznevelési információs adattárból is lekérhetik a fülön csípett diákok adatait, hogy értesíteni tudják az iskolaigazgatókat.

Januártól a 14 év alattiak csak akkor lehetnek tanítási időben az iskolán kívül, ha arról igazolást kapnak az intézménytől, az orvostól vagy a szülőktől. Ha nincs náluk ilyen, a rendőr visszakísérheti őket az iskolába. Csak Debrecenben az elmúlt tanévben 197 diák hiányzott ötvennél több órát igazolatlanul. Március óta az ő szüleik a hiányzás ideje alatt nem kapják meg az iskoláztatási támogatást.


„Napjainkig közel hatvan esetben hozott ilyen döntést az államkincstár, és ezeknek az intézkedéseknek a felülvizsgálata továbbra is a gyámhatóságon folyik. Eddig nagy eredményről nem tudunk beszámolni” – nyilatkozta Rácz Julianna debreceni családvédelmi osztályvezető.

Módosította a parlament a köznevelési törvényt is. A diák azonosítása érdekében így januártól a rendőrség lekérheti a tanuló adatait is a köznevelési információs rendszerből. Így tudják értesíteni az iskola igazgatóját az intézkedésről.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!