2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Ez még Gyurcsány Ferenchez is méltatlan

Az érintett beleegyezése nélkül közölte a Demokratikus Koalíció azt a felvételt, amelyen egy nő azt állítja, hogy a berettyóújfalui munkaügyi kirendeltség azért vonta meg tőle a támogatást, mert részt vett egy gazdatüntetésen. Vígh Anikó ma azt mondta, azt ígérte neki Gyurcsány Ferenc, hogy a videó nyilvánosságra hozatala előtt egyeztetnek vele. Az asszony a publikálás előtt egy nappal már megkapta a támogatás további folyósításáról szóló határozatot.

A múlt héten került fel a világhálóra az a hatperces felvétel, amelyben Gyurcsány Ferenc egy berettyóújfalui nővel beszélget. Az asszony azt mondta a Demokratikus Koalíció elnökének, hogy azért nem kap a továbbiakban foglalkoztatást helyettesítő támogatást, mert megjelent egy kormányellenes tüntetésen: „Azért van ez az egész, mert van egy probléma Berettyóújfaluban, és én együtt éreztem ott a gazdákkal, és elmentem demonstrálni.”

A videó megjelenése után a megyei kormánymegbízott azonnali vizsgálatot rendelt el. „Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke hazugságba kergetett egy nehéz sorsú berettyóújfalui álláskeresőt, ez történt” – Rácz Róbert keddi sajtótájékoztatóján cáfolta a felvételen elhangzottakat. A kormánymegbízott szerint a nő decemberben nem jelent meg a kötelező három hónaponkénti regisztráción, ezért kapta február 14-én a megszüntető határozatot. Vígh Anikó még aznap elment a hivatalba reklamálni, ahol azt tanácsolták, hogy írjon egy kérvényt. Tíz nappal később visszavonták a korábbi törlő határozatot, így nem vontak le semmit a nő támogatásából.

– Én a hivatali eljárás során megszerzett dokumentumokból azt a konzekvenciát vontam le, hogy ez egy primitív politikai hecckampány, amibe megpróbálja az állami alkalmazottakat is belerángatni, politikai kampányba, napi, percnyi haszonszerzés céljából. Ez még Gyurcsány Ferenchez is méltatlan – mondta Rácz Róbert.

A DK pártigazgatója kedden még hazugságnak nevezte a kormánymegbízott vizsgálatát, egy nappal később azonban már elismerte, hogy a munkaügyi kirendeltség jogszerűen járt el. Varju László arra hivatkozott, hogy pártja a panaszos állításai alapján tiltakozott. „ A hölgy állítása volt az. Én magán a videofelvételen jelen voltam, a hölgy állítása, illetve elmondása szerint tájékozódtunk, és annak megfelelően jártunk el” – magyarázta Varju László DK-s országgyűlési képviselő.

„Haragszom, mert kisember vagyok, és engem el tud tiporni bárki, de ők ott vannak fent, és ezért őket senki sem fogja felelősségre vonni.” – Víg Anikó állítása szerint Gyurcsány Ferenc azt ígérte neki, hogy a felvétel nyilvánosságra hozása előtt egyeztetnek, de ez elmaradt. A videó megjelenése előtt pedig egy nappal az asszony már megkapta a támogatás további folyósításról szóló határozatot.

– Körülbelül három-négy nap után, nem tudom pontosan megmondani, csak egy SMS-t kaptam, hogy már fent van az interneten a videó, ami ellen már nem tudtam semmit csinálni, és innentől kezdve indult el a lavina. Amikor a videó felkerült az internetre, akkor én már visszakaptam a támogatást – közölte az asszony. Vígh Anikó azt mondta, a beszélgetés nyilvánosságra hozatala után már hiába próbálta elérni a Demokratikus Koalíciót.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!