2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Ez derült ki az MSZP által rendelt közvélemény-kutatásból

Nem sok előnnyel járna az MSZP számára a többi ellenzéki erővel való együttműködés – ez derült ki a Hír Televízió információja szerint egy nemrégiben a szocialisták megrendelésére készült, nem nyilvános közvélemény-kutatásból. A Hír TV úgy tudja, Mesterházy Attila és Bajnai Gordon megegyezését azonban külföldről is erőteljesen szorgalmazzák.

Mesterházy Attila és Bajnai Gordon szombaton többórás tanácskozás után jelentették be, hogy az MSZP és az Együtt 2014 közös jelölteket fog állítani. Zuglóban szombaton ennél is tovább mentek, és a Gyurcsány-párttal is összefogtak. Ezt azonban vasárnapra már cáfolták is Bajnaiék. Közleményükben azt írták: egy XIV. kerületi aktivistájuk felhatalmazás nélkül kötött a nevükben koalíciót a szocialistákkal és a DK-val.

Közben kiderült, az MSZP is mérlegelte az együttműködés hasznosságát. A Hír Televízió úgy tudja, a szocialisták megbízásából készült, nem nyilvános felmérés szerint mindössze 3 százalékkal szavaznának többen az ellenzéki összefogás jelöltjeire, mint egy önálló MSZP-s indulóra. Az Együtt 2014 szövetségese, a LMP-ből kivált Párbeszéd Magyarországért Párt ennek ellenére tömegekről beszél.


A konkrét számokat az MSZP elnökségi tagja is kerülte. Kunhalmi Ágnes mindössze annyit mondott, az összefogással olyan szavazókat is mozgósítani tudnak, akik külön-külön nem voksolnának rájuk.

A Hír TV információja szerint a szombati bejelentés oka az is lehet, hogy egyre jobban sürgetik a megegyezést a két párt külföldi támogatói is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!