2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Belföld

Évekig csicskáztatta az idős, beteg embert?

Hét év börtönt is kaphat az a konyári férfi, aki a vádirat szerint évekig dolgoztatott, sanyargatott és bántalmazott egy idős, beteg embert. Az ügyész szerint a vádlott a szállásért cserébe elvette a csontritkulásban szenvedő sértett nyugdíját és nehéz fizikai munkát végeztetett vele. Sz. Attila tagad és koholt vádat emleget.

Lehúzott redőnyök az ablakokon, a vádlott felesége elköltözött két gyermekével a családi házból. Nemcsak ő fél a férjétől, hanem az utcában élők is, senki sem nyilatkozott. Otthonában tartotta fogva a vád szerint B. Jánost is Sz. Attila. Az idős, mozgásában korlátozott férfit dolgoztatta, nyugdíját pedig elvette. Az ügyész azt mondta: a sértett 2012 nyarán el akart menni a háztól, de azt a vádlott nem engedte.

„Sz. Attila erre a kijelentésére arcul ütötte a sértettet, aki az erős ütés következtében a falnak esett, majd a fejét a betonba verte, fojtogatta, miközben azt a kijelentést tette, hogy a b… k… anyádat, nem jó itt neked?” – ismertette Mikóné Szajlai Edit ügyész.

Sz. Attila végig tagadta, hogy csicskáztatta a férfit. A vádlott azt is elmondta: nem elégedett a konyári közbiztonsággal, ezért az érpataki polgármester tanácsára szervezett aláírásgyűjtést a településen és írt beadványokat a belügyminiszternek. Szerinte ezért szálltak rá a rendőrök és vették rá az idős férfit hamis tanúzásra.

„Júniusi hónapban nagyon sokszor voltak nálam a rendőrök, jöttek, hogy »na, Attila, mi van, hogy van«, ha ő meg van verve, mert ő volt otthon, ő ment ki hozzájuk, akkor miért nem jelezte, hogy én bántalmazom?” – kérdezte Sz. Attila.

Védője hiába indítványozta, hogy a bíróság szüntesse meg a vádlott csaknem egy éve tartó előzetes letartóztatását. Sz. Attila többször volt büntetve, jelenleg három büntetőeljárás folyik ellene.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így riogat Pikó András + videó

Így riogat Pikó András + videó

A VIII. kerületi baloldali polgármester valótlanságokat állít az Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésével kapcsolatban - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté kiemelte: Pikó András a 2019-es kampányát is hazugságokra alapozta, ezt ismételné meg idén is.
Emlékük legyen áldott + videó

Emlékük legyen áldott + videó

A Parlamentben is megemlékeztek a holokauszt magyarországi áldozatairól. 1944-ben ezen a napon, április 16.-án kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. A Mazsihisz elnöke emlékeztetett, a zsidókat ma Izraelben érő véres támadások után ismét magasra csapott az antiszemitizmus lángja a világban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!