2020. március 29.,
vasárnap, Auguszta napja

„Európai szintű konfliktusról van szó, ebbe fog beleállni a kormány”

Hír TV

2019. március 26., kedd 20:42, frissítve: kedd 20:53

A Fidesz április 5-én ismerteti az európai parlamenti választásra készülő programját. A nagyobbik kormánypárt a budapesti Bálna rendezvényközpontban mutatja be az unió jövőjéről szóló dokumentumot. Az eseményen felszólal Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külügyminiszter, valamint a Fidesz EP-listavezetője, Trócsányi László, igazságügyi miniszter és Szájer József, európai parlamenti képviselő. Erről is szó esett a hír TV Lapzárta című műsorában.

„Nagy izgalmakra nem számítok ebben az ügyben a kiszivárgó hírek alapján. A migráció, nemzeti szuverenitás, a demográfia, amit elindított Orbán Viktor az évértékelőjén, nyilván ezen a nyomvonalon halad tovább a kormánypárt. Ami érdekes lehet, hogy a néppártos konfliktus után milyen hangnemben szólal fel a miniszterelnök és a Fidesz (…) Kérdés az, hogy ahogy haladunk egyre közelebb május 26-ához, mennyire tér vissza a régebbi, sarkosabb retorika” – mondta Dull Szabolcs, az Index újságírója.

„Szerintem a miniszterelnök hétvégi megnyilvánulása is irányadóak lehetnek. A migrációs konferencián egy elég komoly képet vázolt fel a konfliktusról, ami túlmutat a néppárton belüli konfliktuson. Valóban egy európai szintű konfliktusról van szó, és ebbe fog beleállni a kormány, ahogy eddig is tette, valóban a tónus kérdőjeles. Lehet, hogy a személyekre fókuszáló kampány fog háttérbe szorulni, inkább a brüsszeli vízfejről, birodalmi központról lesz szó. A néppárti konfliktus óta is azonban elég konzekvens a kormány” – vélte Kacsoh Dániel, a Magyar Hírlap lapszerkesztője.

A teljes adás: