2022. 08. 16. Kedd Ábrahám napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

„Európai szintű konfliktusról van szó, ebbe fog beleállni a kormány”

A Fidesz április 5-én ismerteti az európai parlamenti választásra készülő programját. A nagyobbik kormánypárt a budapesti Bálna rendezvényközpontban mutatja be az unió jövőjéről szóló dokumentumot. Az eseményen felszólal Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külügyminiszter, valamint a Fidesz EP-listavezetője, Trócsányi László, igazságügyi miniszter és Szájer József, európai parlamenti képviselő. Erről is szó esett a hír TV Lapzárta című műsorában.

  • „Európai szintű konfliktusról van szó, ebbe fog beleállni a kormány”

„Nagy izgalmakra nem számítok ebben az ügyben a kiszivárgó hírek alapján. A migráció, nemzeti szuverenitás, a demográfia, amit elindított Orbán Viktor az évértékelőjén, nyilván ezen a nyomvonalon halad tovább a kormánypárt. Ami érdekes lehet, hogy a néppártos konfliktus után milyen hangnemben szólal fel a miniszterelnök és a Fidesz (…) Kérdés az, hogy ahogy haladunk egyre közelebb május 26-ához, mennyire tér vissza a régebbi, sarkosabb retorika” – mondta Dull Szabolcs, az Index újságírója.

„Szerintem a miniszterelnök hétvégi megnyilvánulása is irányadóak lehetnek. A migrációs konferencián egy elég komoly képet vázolt fel a konfliktusról, ami túlmutat a néppárton belüli konfliktuson. Valóban egy európai szintű konfliktusról van szó, és ebbe fog beleállni a kormány, ahogy eddig is tette, valóban a tónus kérdőjeles. Lehet, hogy a személyekre fókuszáló kampány fog háttérbe szorulni, inkább a brüsszeli vízfejről, birodalmi központról lesz szó. A néppárti konfliktus óta is azonban elég konzekvens a kormány” – vélte Kacsoh Dániel, a Magyar Hírlap lapszerkesztője.

A teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!