2021. április 10.,
szombat, Zsolt napja

Európai minimálnyugdíjat vizionál Dobrev Klára

Hír TV

2021. február 11., csütörtök 15:15

Gyurcsány Ferencék kormányzásának következménye a nyugdíjak hihetetlen és brutális értékvesztése lett- így reagált a Miniszterelnökséget vezető miniszter arra, hogy a DK újra bevezetné a szocialista kormányok nyugdíjrendszerét.

Gulyás Gergely szerint a baloldal korábban egyhavi nyugdíjat vett el az idősektől és az államcsőd közeli helyzet miatt csak IMF hitellel tudták kifizetni a járandóságukat.

A szocialista kabinetek nyugdíjszámítási rendszert hozná vissza a DK kormányra kerülése esetén – erről beszélt közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc felesége, a DK legesélyesebb miniszterelnök-jelöltje.

Dobrev Klára az eddig megvalósíthatatlannak bizonyuló európai minimálbér után most még egy újabb célt is vizionált.

A Fidesz frakciószóvivője szerint a baloldal sosem becsülte meg a nyugdíjasokat, válság idején is csak elvett tőlük.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón reagált a DK terveire. Gulyás Gergely szerint a baloldali kormányzás a nyugdíjasokra nézve csak negatív következményekkel járt.

Gyurcsány Ferenc korábban magát az ellenzéki oldal megkerülhetetlen szereplőjeként jellemezte. Októberben világossá tette: az ellenzéki összefogással és az előrevetített előválasztással nem pusztán személyi kérdések dőlnek majd el, hanem az is, hogy kinek az akarata fog érvényesülni a baloldalon.

Hír TV

Kapcsolódó anyagok:

Pénteken érkezik meg a 13. havi nyugdíj első részlete