2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Belföld

Európa legjobb egyetemei közé emelnék a Corvinust

  • Európa legjobb egyetemei közé emelnék a Corvinust

2030-ra el akarják érni, hogy Európa legjobb egyetemei között emlegessék a Corvinust. Többek között angol nyelvű alap, mester és doktori képzésekkel akarnak felzárkózni – mondta a Corvinus Egyetem rektorhelyettese a Karc FM-ben. Szántó Zoltán hozzátette: A fenntartó-váltás révén hosszútávú stratégiát dolgoznak ki, hogy az egyetem világszínvonalú lehessen.

Kifejtette: szabadabb, rugalmasabb lesz a szabályozás, ami segíti az oktató munkát és az egyetem működtetését. A rektorhelyettes egyúttal cáfolta, hogy megszűnnének a támogatott képzések. Az állami támogatást a Corvinus ösztöndíj váltja fel 2020-tól. Ezt a legkiválóbb hallgatók kaphatják, de az ösztöndíj nem befolyásolja az államilag támogatott képzési lehetőséget. A támogatás feltételeiben és mennyiségében nem lesz változás.

Szántó Zoltán beszélt arról is, hogy az egyetem nagyobb hangsúlyt fektet a mester és doktori képzésekre. Két szak esetében bevezetnék a 4+1 éves képzést vagyis a négy éves alapszak után egyéves mesterképzés következik.

Idén júliustól egy állami alapítású alapítvány veszi át a Budapesti Corvinus Egyetem működését. Az állam átadja Richter és MOL részvényeinek 10-10 százalékát, összesen 380 millió forint értékben, valamint a tavalyi osztalék teljes részét. Az alapítvány kizárólagos tulajdonosa a Magyar Állam lesz. A kormány modellnek szánja a finanszírozás átalakítását és más egyetemeken is be szeretné azt vezetni, mert szerintük a felsőoktatás jelenlegi finanszírozása nem hatékony.

(Forrás: Magyar Nemzet/Karc FM)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!