2021. 09. 25. Szombat Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 15:25

Belföld

Európa legjobb egyetemei közé emelnék a Corvinust

2030-ra el akarják érni, hogy Európa legjobb egyetemei között emlegessék a Corvinust. Többek között angol nyelvű alap, mester és doktori képzésekkel akarnak felzárkózni – mondta a Corvinus Egyetem rektorhelyettese a Karc FM-ben. Szántó Zoltán hozzátette: A fenntartó-váltás révén hosszútávú stratégiát dolgoznak ki, hogy az egyetem világszínvonalú lehessen.

Kifejtette: szabadabb, rugalmasabb lesz a szabályozás, ami segíti az oktató munkát és az egyetem működtetését. A rektorhelyettes egyúttal cáfolta, hogy megszűnnének a támogatott képzések. Az állami támogatást a Corvinus ösztöndíj váltja fel 2020-tól. Ezt a legkiválóbb hallgatók kaphatják, de az ösztöndíj nem befolyásolja az államilag támogatott képzési lehetőséget. A támogatás feltételeiben és mennyiségében nem lesz változás.

Szántó Zoltán beszélt arról is, hogy az egyetem nagyobb hangsúlyt fektet a mester és doktori képzésekre. Két szak esetében bevezetnék a 4+1 éves képzést vagyis a négy éves alapszak után egyéves mesterképzés következik.

Idén júliustól egy állami alapítású alapítvány veszi át a Budapesti Corvinus Egyetem működését. Az állam átadja Richter és MOL részvényeinek 10-10 százalékát, összesen 380 millió forint értékben, valamint a tavalyi osztalék teljes részét. Az alapítvány kizárólagos tulajdonosa a Magyar Állam lesz. A kormány modellnek szánja a finanszírozás átalakítását és más egyetemeken is be szeretné azt vezetni, mert szerintük a felsőoktatás jelenlegi finanszírozása nem hatékony.

(Forrás: Magyar Nemzet/Karc FM)

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Az LMP is visszalép a jobbikos ózdi jelölt támogatásától

Az LMP előtt a Momentum és az MSZP is elítélte a jobbikos politikus náci karlendítéshez hasonló mozdulatát. 2021. szeptember 25.

Megnyílt Budapesten a Vadászati Világkiállítás

Papp Ágotát kapcsoltuk, aki vendégével a Legek csarnokából jelentkezett be. 2021. szeptember 25.

Orbán Viktor: Bűn és hiba, hogy eddig nem volt önálló egyetem Sárospatakon

A kormány számára a vidék nem periféria, hanem középpont, ami nélkülözhetetlen szerepet játszik Magyarország életében. 2021. szeptember 25.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!