2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Este zárul az újraindításról szóló online konzultáció

Csütörtökön este 8 órakor zárul az újraindításról szóló online konzultáció, amit már több mint félmillióan kitöltöttek, de most még mindenki beleszólhat az újraindítás lépéseibe - mondta közösségi oldalára feltöltött videójában Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

  • Este zárul az újraindításról szóló online konzultáció

Mint mondta, "ugyan még a járványhelyzet legnehezebb napjait éljük", de ahogy haladunk előre az oltással, úgy az újraindításra is készülünk.

"Ennek oka, hogy Magyarország nagy lépésekkel halad az oltásban: már több mint 1 441 706 ember megkapta a vakcinát. Ez lakosságarányosan a második legtöbb embert jelenti az Európai Unióban, ráadásul itt érhető el a legtöbb féle vakcina, ezért nálunk lehet a legeredményesebb az újraindítás" - tette hozzá.

Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta: az újraindítás idejét a szakemberek mondják meg. "De nekünk is lehetőségünk van befolyásolni annak ütemét, vagy azt is például, hogy a védettségi igazolvány milyen jogosultságokkal járjon" - jegyezte meg.

A kormányszóvivő arra biztatott mindenkit, hogy töltse ki az újraindításról szóló online konzultációt a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Jelezte: az online konzultáció eredményét rövidesen mindenki megismerheti.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Alapjogokért Központ: A magyar közvélemény békepárti

Alapjogokért Központ: A magyar közvélemény békepárti

A választókorú magyarok túlnyomó többsége, 83 százaléka elutasítja azt, hogy európai katonákat küldjenek egyes nyugati és magyarországi ellenzéki politikusok Ukrajnába – derül ki az Alapjogokért Központ aktuális közvélemény-kutatásából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!