2023. 02. 06. Hétfő Dorottya, Dóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

„Értelmetlen a Jobbik részéről tojással dobálni az MTV-székházat”

Szó volt a Lapzártában arról is, hogy mi fér bele egy nemzeti ünnepbe a pártok részéről.

  • „Értelmetlen a Jobbik részéről tojással dobálni az MTV-székházat”

Az ellenzék az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért tüntetett a nemzeti ünnepen. A Bem téren mintegy 800-900 tüntető gyűlt össze. Az eseményen beszédet mondott a már függetlenként politizáló Hadházy Ákos, Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, de Jávor Benedek is a Párbeszéd EP képviselője. Hadházy Ákos a tüntetés végén bejelentette, az MTV székházánál folytatják a demonstrációt. A Jobbik késő délután szintén közölte, hogy a Kunigunda útján folytatják a tiltakozást, végül oda is mentek, aztán meg is dobálták a köztévé épületét.

Bíró Marianna, a 168 óra újságírója a Lapzártában azt mondta, hogy gyakorlatilag a Jobbik rászervezte a tüntetését Hadházyék korrupcióellenes tüntetésére, „aminek egyébként nemes célja, hogy a korrupció témájáról és az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról az állami televízió is beszámoljon, mert állítása szerint ez eddig nem történt meg.”

A jobbikosok a köztévé után egyes sajtóinformációk szerint nagyjából 50-60-an átmentek a Fidesz Lendvai utcai székházához, amit szintén megdobáltak tojással. A Magyar Hírlaptól Jobbágyi Zsófia arról beszélt, hogy „most először volt olyan nemzeti ünnep, amikor a Jobbik és a Mi Hazánk Mozgalom külön-külön mutatkozott meg. A Mi Hazánk az ex-jobbikosokkal, és ugye ők nagyon markánsan állást foglaltak egy olyan politikai irány mellett, amit a Jobbik szép lassan elhagyott az elmúlt években, a Jobbik próbál valahogyan kicsit kitűnni, próbálja magára újra felhívni a figyelmet, én ezt ennek tudom be” – fogalmazott.

Feltette a kérdést: hogy mi szükség van október 23-án tojással dobálni akár az MTV-székházat, értelmet nem lát. Mint folytatta, az új irányvonalakról való beszéd, hogy kiket várnak maguk közé még talán belefér egy nemzeti ünnepbe, de ez nem annyira.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!