2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Élet a türbe árnyékában

Következik:

Radar 04:00

Belföld

„Értelmetlen a Jobbik részéről tojással dobálni az MTV-székházat”

Szó volt a Lapzártában arról is, hogy mi fér bele egy nemzeti ünnepbe a pártok részéről.

Az ellenzék az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért tüntetett a nemzeti ünnepen. A Bem téren mintegy 800-900 tüntető gyűlt össze. Az eseményen beszédet mondott a már függetlenként politizáló Hadházy Ákos, Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, de Jávor Benedek is a Párbeszéd EP képviselője. Hadházy Ákos a tüntetés végén bejelentette, az MTV székházánál folytatják a demonstrációt. A Jobbik késő délután szintén közölte, hogy a Kunigunda útján folytatják a tiltakozást, végül oda is mentek, aztán meg is dobálták a köztévé épületét.

Bíró Marianna, a 168 óra újságírója a Lapzártában azt mondta, hogy gyakorlatilag a Jobbik rászervezte a tüntetését Hadházyék korrupcióellenes tüntetésére, „aminek egyébként nemes célja, hogy a korrupció témájáról és az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról az állami televízió is beszámoljon, mert állítása szerint ez eddig nem történt meg.”

A jobbikosok a köztévé után egyes sajtóinformációk szerint nagyjából 50-60-an átmentek a Fidesz Lendvai utcai székházához, amit szintén megdobáltak tojással. A Magyar Hírlaptól Jobbágyi Zsófia arról beszélt, hogy „most először volt olyan nemzeti ünnep, amikor a Jobbik és a Mi Hazánk Mozgalom külön-külön mutatkozott meg. A Mi Hazánk az ex-jobbikosokkal, és ugye ők nagyon markánsan állást foglaltak egy olyan politikai irány mellett, amit a Jobbik szép lassan elhagyott az elmúlt években, a Jobbik próbál valahogyan kicsit kitűnni, próbálja magára újra felhívni a figyelmet, én ezt ennek tudom be” – fogalmazott.

Feltette a kérdést: hogy mi szükség van október 23-án tojással dobálni akár az MTV-székházat, értelmet nem lát. Mint folytatta, az új irányvonalakról való beszéd, hogy kiket várnak maguk közé még talán belefér egy nemzeti ünnepbe, de ez nem annyira.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!